VadeVi
La Manela, la parcera de Cal Batlle que portarà la platja a l’Alt Penedès
  • CA

Ha arribat el dia: és dissabte 21 de maig i La Manela obre temporada. Ho fa, com sempre, amb tot un plegat activitats que atrauen i entretenen aquelles persones que volen gaudir de vins, gastronomia i un entorn immillorable de vinyes al Penedès.

“La Manela és filla de la pandèmia”, comenta a Vadevi l’Eric Enguita, enòleg d’ArtCava i ideòleg d’aquest projecte enoturístic; i va venir al món amb la idea de captar l’interès del públic local, al qual es volia atraure per sumar-lo a un consumidor habitual que venia de més enllà de les fronteres catalanes. ArtCava, i així ho confirma l’enòleg, tenia fins el 2020 un 95% de visitant estranger, i ara, durant aquests últims mesos de mobilitat reduïda, han crescut considerablement els visitants de quilòmetre zero.

Les vistes des de La Manela, a Montserrat | ArtCava

L’oferta del projecte sempre ha estat diferenciada. I La Manela, no n’és una excepció. L’espai està inspirat en uns contenidors de vaixell que Enguita va caçar a Califòrnia i va importar cap a casa. Una campanya de micromecenatge a Verkami va fer la resta, esdevenint des d’aleshores, el punt de trobada de penedesencs i d’altres persones del territori que han vist en aquest espai no només una via d’escapament als confinaments, sinó també un lloc on gaudir de bons vins, bona gastronomia i una sempre acurada selecció musical.

La Manela, música
Actuacions musicals a l’entorn de La Manela | Josep Joaquin, ArtCava

La Manela, parcera del segle XVII

Segons els arxius que documenten els orígens i història d’aquest projecte vitivinícola, la Manela era una de les parceres que cuidaven les finques de la Masia Can Batlle pels volts del segle XVII. I ara dona nom a aquest no nou però sí recent projecte que els dos emprenedors i responsables d’ArtCava, Eric Enguita i Ignasi Romeu, van iniciar l’any 2004 al Penedès.

ArtCava és un “un petit celler”, diran en la seva pàgina web, “situat en una de les regions vinícoles més importants d’Europa, el Penedès”. Produeixen al voltant de les 18.000 ampolles de cava anuals a partir d’una peculiaritat que els agrada destacar, i que és que ho fan a partir del “respecte i el reconeixement de les formes de treballar d’abans, com una fusió del passat i el present”, afegiran a tall de descripció. I és que el cert, segons la història del projecte, és que malgrat l’antiga bodega del projecte s’havia abandonat als anys 50 del segle passat, la família d’un dels socis, l’Ignasi, ja havia treballat les terres i fet vins des de l’any 1730.

I amb ells, la Manela, que amb tota la seva història, posa nom a aquesta nova proposta enoturística que com dèiem obre portes aquest mes de maig en una temporada que, fins al setembre, s’omplirà d’activitat de dijous a diumenge amb els següents horaris: Al vespre, els dijous, divendres i dissabtes, de 19:00h a 24:00h; i dissabtes, diumenges i festius, també al migdia entre les 12:00h a 15:00h.

L’oferta gastronòmica de La Manela | Foto: Josep Joaquin

La Manela porta el mar arriba al Penedès

El projecte actual ha anat creixent i consolidant l’oferta durant els darrers dos anys, però segons Enguita el futur passa per portar la platja fins el Penedès. “En una propera fase d’ampliació, volem portar vuit tones de sorra per simular una platja on s’hi puguin estirar una vintena de persones”, explica l’enòleg. “Sumat doncs a l’experiència enogastronòmica i musical, hi haurà hamaques des d’on prendre el sol i gaudir de les fantàstiques vistes a Montserrat”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa