VadeVi
Música, vins i lluna plena, a l’agenda d’activitats del cap de setmana
  • CA

Sembla que ja està tot a punt per un cap de setmana on amenacen altes temperatures. Anirem amb totes les precaucions possibles, ens protegirem amb crema solar, beurem molta aigua, però no ens perdrem cap de les activitats que hi ha programades arreu del territori. En són moltes, però aquí us en compartim un tastet d’aquelles que tenen el vi com a un dels principals protagonistes.

Cartell promocional d’aquesta acció a l’Empordà

Nit de vins rosats a l’Empordà

La Denominació d’Origen Empordà organitza en col·laboració amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el segell Girona Excel·lent la primera edició dels ‘Rosats de lluna plena‘. A partir de les vuit del vespre d’quest divendres 15 de juliol, la plaça de La Llevantina de l’Estarti donarà l’oportunitat de gaudir i compartir alguns dels millors rosats del territori.

Hi participen els cellers Arché Pagès, Clos d’Agon, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Patiràs, Mas Pòlit, Perelada, Pujol Cargol i Terra Remota, que oferiran els seus rosats. Una nit per conèixer aquestes elaboracions sota el clar de lluna plena, a tocar del mar i amb les Illes Medes com a teló de fons. Per amenitzar la jornada, una sessió de DJ. 

L’accés a la fira és lliure, amb un preu de la degustació de 8€ que inclou la copa i tres tiquets de tast.   

Festivalets Rimaires

De l’Empordà fem el salt al Penedès. Perquè l’Associació Cultural Rimaires, resident a Cava Guilera des de 2013, també proposa dues activitats per gaudir durant aquest cap de setmana.

Aquest divendres hi haurà el Far Tecnohappy amb La Cris, un taller musical entre vinyes pensat per a totes les edats en el qual “jugarem com sempre s’ha fet, amb el cos i sense vergonya”, diran des de l’organització. Així, a través de cançons tradicionals, body music i tecnologies de creació musical, els assistents podran endinsar-se en un univers sonor on activar l’enginy. Funciona amb entrada anticipada amb un cost de 15€ que inclou el taller i una copa de Cava Guilera Rosat Reserva pels adults i un gelat de Préssec d’Ordal per la canalla, que es pot aconseguir seguint aquest enllaç.

La segona proposta, per demà dissabte obre les portes la Terrasseta Multicultural Rimaires i a partir de les 19.30h tindrà lloc l’espectacle infantil ‘L’estany Habitat’ amb l’Inma Tirabec. Un viatge sensorial –amb contes, poesies i titelles– adreçat a un
públic de 0 a 5 anys. I a continuació, concert durant la posta de sol amb La Cris. La Terrasseta Multicultural Rimaires funciona amb entrada lliure i taquilla invertida i oferirà dues actuacions: espectacle infantil i concert durant la posta de sol.

Vinyes del projecte prioratí Celler Masroig | cedida

Vins i al Celler Masroig

El Celler Masroig ofereix aquest dissabte 16 a partir de les 11h, un curs d’iniciació al tast. Així, a part d’aprendre com gaudir d’un bon vi, els assistents es podran endinsar dins dels antics trulls de 1917 i descobrir la història d’un celler centenari, la particularitat del territori i el caràcter de les varietats de raïm.

L’activitat té un cost de 15€ i permetrà ampliar conceptes del món del vi relacionats amb els aromes, els sabors, les diferents varietats i també sobre com aquestes evolucionen i es mariden. En acabar, es podrà gaudir d’un tast de vins de la mà del sommelier Rafel Pino.

D’altra banda, l’activitat Enigmasroig, que s’ofereix durant tot l’estiu, convida les famílies a visitar el celler tot seguint un recorregut en el qual els nens podran aprendre la història del projecte i veure com s’elabora el vi mentre desxifren una sèrie d’enigmes que els portaran a un premi al final de la visita. Des dels trulls centenaris fins a la nova nau de bótes, les famílies podran descobrir el celler i el món del vi de forma interactiva i divertida. El preu de l’activitat és de 10€ els adults i 5€ cada nen. Per participar és necessari reservar prèviament amb mínim dos dies d’antelació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa