VadeVi
Rutes enoturístiques en bici, a gust del consumidor

Ester Boada és una persona sensible amb l’entorn. I des de fa 20 anys està al capdavant d’una empresa que fomenta el transport sostenible a través de les bicicletes. “Un cotxe menys-bicicletes” fou pioner en l’organització de rutes guiades per Barcelona sobre dues rodes, una ciutat que per aquells dies, “no tenia ni carrils bici ni gairebé gent que es mogués en bicicleta”, explica Boada.

Ara, amb tota l’experiència que li donen aquests 20 anys en el negoci, s’ha llençat amb un nou projecte que l’ha portat cap al Penedès. Bikemotions s’ha especialitzat en rutes enoturístiques en bicicleta que transporten als visitants cap a experiències vitivinícoles úniques, amb opció de passejar pel territori, però també de conèixer la viticultura i tastar alguns dels vins elaborats a la zona. De la mà d’un viticultor amb experiència, Albert Massana, que és també soci de l’empresa, els ciclistes poden aprendre quin és el cicle vegetatiu de la vinya, què és l’agricultura ecològica o conèixer quins van ser els efectes de la gran plaga, la maleïda fil·loxera.

El millor d’aquesta proposta, però, encara està per venir. I és que s’ofereixen rutes –preferiblement per a grups- a gust i delit del consumidor. És a dir, si algú està interessat en visitar un celler determinat, fa la petició i l’equip Bikemotions en prepara els detalls. Si una empresa vol portar els seus treballadors a gaudir d’una activitat a les vinyes, ho sol·licita i s’organitza. Que si una calçotada entre vinyes, que si gaudir d’un taller de poda o verema, depenent de l’època de l’any en què es faci la visita… Aquestes i moltes altres propostes que l’empresa atén i converteix a la realitat.

En definitiva, rutes personalitzades que es complementen amb activitats regulars com ara la visita a les instal·lacions de Codorníu que es fa els dijous, dissabtes i diumenges, també sota reserva prèvia. En aquest cas, per exemple, s’ofereix una ruta guiada d’una hora i mitja que es complementa amb una hora i mitja més de visita al celler i el tast de dos dels seus caves. I tot, per uns 30 euros per persona (40 si es prefereix una bicicleta elèctrica).

Bikemotions disposa d’una flota de més de 100 bicicletes, entre les convencionals i les elèctriques. “Volem que la gent es mogui de manera sostenible i que pugui fer-ho entre vinyes, és fantàstic”, comenta Ester Boada. “A més, d’aquesta manera tant la gent d’aquí com els turistes que ens visiten, poden conèixer una mica millor el territori català”, conclou Boada.

Les persones interessades en alguna d’aquestes experiències, han de fer reserva a través del correu electrònic info@bikemotions.es.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa