VadeVi
Set viatges en tren de luxe per a amants del vi
  • CA

Encara que sembli un concepte d’èpoques passades, els viatges llargs en trens de luxe continuen sent una opció per a les persones que s’ho poden permetre. Més que un trajecte d’un punt a un altre, però, aquests trens han esdevingut experiències en sí mateixes molt més del que ja ho eren als segles XIX i XX. En article a ‘Wine Enthusiast’, es repassen les set propostes més destacades per viure un viatge únic acompanyat dels vins més representatius de cada indret que es visita.

L'Orient Express és un dels trens més luxosos i famosos del món | Venice Simplon - Orient Express
L’Orient Express és un dels trens més luxosos i famosos del món | Venice Simplon – Orient Express

El Venice Simplon-Orient Express

El primer tren recomanat és, probablement, el més famós del món, protagonista d’obres d’Agatha Christie i Ian Fleming i que, segons l’article, està a l’alçada de les expectatives. Cobrint la distància que uneix Londres i Istanbul, i amb parades a llocs com París i Verona, el Venice Simplon, Orient Express és probablement el tren més luxós del món, amb els interiors amb decoració Art Déco i un servei que t’atén amb guants blancs. A més, el viatge ofereix una de les millors seleccions de vins del continent, centrat en productes francesos i italians maridats amb alguns dels millors àpats d’Europa.

El Royal Scotsman ofereix visites a destil·leries de whisky i un passeig pel gran nord d'Escòcia | The Royal Scotsman
El Royal Scotsman ofereix visites a destil·leries de whisky i un passeig pel gran nord d’Escòcia | The Royal Scotsman

El Royal Scotsman

Un trajecte que travessa Escòcia lentament, mostrant la seva geografia i els seus llacs i castells de fantasia, amb vagons decorats a l’estil d’una casa senyorial del país. Aquest tren té diversos recorreguts que es fan entre els mesos d’abril i juliol, com ara el del whisky de malta, més centrat en les destil·leries, i el de l’oest, que mostra alguns dels paisatges més espectaculars d’Escòcia. A bord del tren, és clar, hi ha una selecció de whisky amb què és difícil rivalitzar, però també hi ha un assortiment notable de ginebres, cervesa i vins tranquils i escumosos d’Europa i Amèrica del Sud que acompanyen els àpats tradicionals escocesos.

L'Explorador Andí travessa la gran serralada d'Amèrica del Sud en una experiència única | The Andean Explorer
L’Explorador Andí travessa la gran serralada d’Amèrica del Sud en una experiència única | The Andean Explorer

L’Explorador Andí

Aquest tren fa el trajecte entre Cusco i Arequipa per la serralada dels Andes, en un viatge que dura dos dies i que passa per indrets tan famosos com el llac Titicaca. A més, té un vagó d’observació, descobert, per poder gaudir d’alguns dels paisatges més espectaculars del planeta. A l’interior, decorat amb elegància, es poden provar plats típics de la gastronomia peruana a més de licors locals i alguns dels millors vins de Xile i l’Argentina, maridats perfectament, i després gaudir dels còctels que s’ofereixen als dos vagons restaurants.

El Tren Presidencial de Portugal ofereix un viatge pels paisatges vitícoles de la vall del Douro | Tren Presidencial
El Tren Presidencial de Portugal ofereix un viatge pels paisatges vitícoles de la vall del Douro | Tren Presidencial

El Tren Presidencial de Portugal

Molt més a prop nostre que la majoria de les altres propostes, la vall del Douro –Duero, en castellà– és, de cap a cap, una de les artèries vitivinícoles més importants de la Península, dels Ribera del Duero als vins de Porto. A la zona portuguesa, el Tren Presidencial creua les vinyes mostrant un paisatge d’on surten productes d’una qualitat altíssima, en un viatge amb totes les comoditats acompanyat amb vins i aliments típics portguesos i que acaba amb un tast de vins al famós celler Quinta do Vesuvio.

Els grans contrastos de Sud-àfrica es poden gaudir des de dalt d'un tren de luxe | Rovos Rail
Els grans contrastos de Sud-àfrica es poden gaudir des de dalt d’un tren de luxe | Rovos Rail

Rovos Rail (Àfrica)

El servei de Rovos Rail travessa alguns dels paisatges més espectaculars del sud d’Àfrica, amb un servei excel·lent, vagons de luxe i alguns dels millors vins de la zona. En un viatge de tres dies i quatre nits de Pretoria a Ciutat del Cap, es passa dels terrenys semi-desèrtics de Karoo a les valls verdes i plenes de vinyes de la zona del Cap, tot tastant Chenin Blanc, Pinotage i vins negres a l’estil de Bordeus, maridats amb sabors i aromes locals i carn de caça.

El Muntanyer Rocallós, al Canadà, té un vagó observatori des d'on gaudir d'unes vistes impressionants | The Rocky Mountaineer
El Muntanyer Rocallós, al Canadà, té un vagó observatori des d’on gaudir d’unes vistes impressionants | The Rocky Mountaineer

El Muntanyer Rocallós (Canadà)

Les Muntanyes Rocalloses, entre els Estats Units i el Canadà, són l’escenari de les quatre rutes del Muntanyer Rocallós, un tren que creua aquesta serralad fent parades en petits hotels on els passatgers poden passar la nit. Amb serveis de dues classes, ofereixen diverses ofertes de menjar, hotels i servei però sempre acompanyats amb vins canadencs, en un viatge espectacular que va entre les localitats de Vancouver i Banff entre passos muntanyosos, canyons, llacs i boscos… amb mostres icòniques de l’alimentació i els productes vinícoles del país. A més, té vagons amb cúpula de vidre, des d’on es pot observar el paisatge.

El Great Southern entrarà en funcionament el 2023 i ofereix un viatge de luxe per Austràlia | Great Southern
El Great Southern entrarà en funcionament el 2023 i ofereix un viatge de luxe per Austràlia | Great Southern

El Great Southern, Austràlia

L’empresa Journey Beyond, que té diverses rutes pels indrets més espectaculars d’Austràlia, posarà en marxa el 2023 el Great Southern entre Brisbane i Adelaida, un viatge de quatre dies i tres nits amb excursions a l’interior del país, visitant ports, cellers i gaudint de les millors experiències gastronòmiques i enològiques del sud del país, incloent visites a alguns dels millors wine bars. Tot plegat en un tren luxós i amb un vagó restaurant amb una gran selecció de menjars locals, i vins australians de tota mena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa