La Marina Pedrós va néixer a Tàrrega (Urgell) i la meitat de la seva adolescència la va passar a Agramunt (Noguera) dues localitats de les quals guarda “un record i estima especial”. Però, ara fa quinze anys que la seva mare va trobar feina al Matarranya, a Terol, i allà va cursar estudis d’hostaleria i posteriorment de sommelier. Actualment, és la cap de sala i sommelier de la Torre del Visco a Vall-de-roures, mentre continua la seva formació amb el Diploma Professional de Sommelier al CETT de Barcelona.

- Com vas anar a parar al Matarranya?
Vaig descobrir el Matarranya perquè a la meva mare li va sortir feina aquí. Ens vam quedar tots enamorats de la zona. És molt especial.
- Quant fa que et dediques a l’hostaleria i prescripció del v?
Fa nou anys que treballo a la Torre del Visco, mentre estudiava vaig entrar com ajudant de cambrera. Durant aquest temps a l’empresa m’he anat formant i a la vegada pujant de rang i responsabilitats.
- Com és l’establiment en el qual treballes?
La Torre del Visco és un hotel-restaurant, l’únic Relais & Châteaux en Aragó, que compta amb una estrella verda Michelin, un sol Respsol i trenta-un anys de trajectòria.
Carta de vins en moviment
- Quina proposta de vins feu a la Torre del Visco?
Tenim una carta de vins en moviment, sempre està en constant evolució, fidel a la filosofia del projecte: fem una aposta per vins de petits productors, de mínima intervenció, varietats des de la garnatxa fins a la morenillo.
- Quin és el perfil de wine lover que arriba a la Torre del Visco?
És molt ampli, però el que més ens importa és que gaudeixi, descobrint nous vins per acompanyar l’experiència. Sigui amb un menú o per prendre una copa fora la terrassa veien la posta de sol.

- Quins són els tipus de vins del Matarranya?
La varietat més habitual al Matarranya és la garnatxa, però també hi ha altres varietats com macabeu, chardonnay, gewürztraminer.
- Quants cellers hi ha a la zona? Elaboren tots sota el segell IGP Bajo Aragón?
Ara mateix deu haver-hi al voltant de 15 cellers a la zona, però cada cop més, van naixent petits nous projectes molt interessants. Alguns cellers, pocs, elaboren dins la IGP Bajo Aragón. Però també tenim a la vora la DO Terra Alta.
- Els vins de la DO Terra Alta, també els considereu de proximitat?
Totalment, estem a menys de vint quilòmetres de la Terra Alta, això ens ajuda a tenir una connexió molt directa amb els cellers de la zona. Ens agrada anar personalment a busca els vins.
Deixem la Marina, revisant l’enoteca de l’hotel. Un espai on els hostes poden servir-se vins a copes abans de passar a la biblioteca, els salons o la terrassa, o demanar l’assistència de la sommelier de la casa per obrir alguna de les ampolles del celler.