Entrevistes

Tastavins Juneda | Foto: cedida

Tastavins de Juneda, els ‘winelovers’ del vi català

Comparteix
D'ençà que es va constituir l'associació han anat integrant perfils molt diversos als quals els uneix la passió pel vi i la defensa dels productes i pagesos de la terra
Mariano Barriendos, en una imatge recent | Foto: cedida

Mariano Barriendos: “La sequera actual no és excepcional, però sí severa”

Comparteix
"El coneixement disponible fins a l'actualitat no ens permet identificar impactes per sequera específicament en els conreus de vinya", diu el professor i investigador de la UB
Cantero defensa el treball en secà, però amb alternatives per garantir la supervivència | Foto: cedida

Carlos Cantero: “Veig viables els secans estrictes, però amb alternatives”

Comparteix
L'enginyer agrònom i Catedràtic d'Agronomia de la Universitat de Lleida reflexiona sobre la realitat actual marcada per la forta sequera, especialment en l'entorn Mediterrani
Eloi Montcada | Foto: INNOVI

Eloi Montcada (INNOVI): “Som pioners en recerca, però hem d’aplicar-la més”

Comparteix
El mànager del clúster parla del present i futur de l'entitat que des de 2009 té per missió consolidar la regió vitivinícola de Catalunya com un referent en matèria d’innovació i qualitat global
Joan Carles Ibáñez, cap de sala al Restaurant Lasarte | Foto: Jordi Play

Joan Carles Ibáñez, maître: “Ara la carinyena és el cabernet nacional”

Comparteix
El cap de sala del restaurant Lasarte considera que els vins catalans han fet un gran recorregut, però tenen un estil "massa indefinit encara"
Marc Paladella amb el cartell del 'Primavera DO Terra Alta', que torna aquest 2024 | Foto: E.V.

Marc Paladella: “Hem d’embotellar més DO Terra Alta i obrir nous mercats”

Comparteix
El viticultor bateà i membre del Consell Regulador parla de l'aposta pel 'Primavera', del festival Cruïlla i del present i futur d'un territori al qual, lamenta, encara "li falta notorietat com a marca"
Marta Macías amb les Torres Venecianes de Plaça Espanya de fons | Foto: cedida

Marta Macias: “Barcelona respira vi durant els dies de la BWW”

Comparteix
La 'Project Manager' de la Barcelona Wine Week parla dels inicis d'aquest saló que enguany compleix el quart aniversari i de les activitats que completen l'oferta expositiva a través del programa 'Likes the City!"
Paisatge de vinya del Penedès | Enoturisme Penedès

Pla Territorial del Penedès: nou anys de lluita protegeixen el futur del vi

Comparteix
S'aprova l'avantprojecte que ara contempla propostes fetes per actius del sector vitivinícola penedesencs | Un intens treball col·lectiu ha permès aturar el pas del Quart Cinturó
Pierre Ly va fer la primera presentació del llibre a Barcelona | Foto: cedida

Pierre Ly: “Xina fa vi de qualitat, sap vendre, però falla el consum local”

Comparteix
Anys d'estudi i investigació han portat a aquest professor i doctor en economia junt amb Cynthia Howson a signar el llibre 'Aventuras en la Ruta del Vino de China'

Ramon Estruch: “El vi té una gran activitat antioxidant i antiinflamatòria”

Comparteix
Consultor de l'Hospital Clínic i professor de la UB, ha presidit el comitè científic del congrés 'Lifestyle, Diet, Wine and Health 2023'