
!--akiadsense-->
Agustí Lema (Barcelona, 1991) és el sommelier del Restaurant Sergi de Meià, de Barcelona, des de l’octubre de l’any passat. Lema va estudiar el Curs d’especialització de Sommelier a l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasi al 2006/2007, i ha treballat al restaurant de l’Hotel Mercer de la capital catalana. Lema ens rep al restaurant on treballa poca estona després del servei del migdia. Té la virtut de parlar del món del vi com demanen molts clients: de manera senzilla i clara, però també amb molta passió. En aquesta entrevista, defensa “ser fidel al propi criteri i no seguir les modes”, i rebutja “encasellar un perfil de vi a un tipus de persona”. “Cap professional ho fa, i si ho fa no hauria de treballar recomanant vi”, assegura amb contundència.
Com detecta els gustos del client per aconsellar-los?
Aixó és qüestió d’experiència, i també d’equivocar-se. Si no t’equivoques tampoc la pots encertar. A mi m’agrada jugar-me-la i forçar el client a tastar coses noves. Un recurs que faig servir és preguntar-li al client si sol beure vi, i quin vi beu, per agafar punts de referència. El puc conèixer o no, però si el conec em puc fer una idea de què busca. A partir d’aquí busco el vi que se li adeqüi més, en funció del que tinc a la carta.