El sumiller Agustí Lema
El sommelier Agustí Lema, afrontant una joia | Jordi Play

!--akiadsense-->

Agustí Lema (Barcelona, 1991) és el sommelier del Restaurant Sergi de Meià, de Barcelona, des de l’octubre de l’any passat. Lema va estudiar el Curs d’especialització de Sommelier a l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasi al 2006/2007, i ha treballat al restaurant de l’Hotel Mercer de la capital catalana. Lema ens rep al restaurant on treballa poca estona després del servei del migdia. Té la virtut de parlar del món del vi com demanen molts clients: de manera senzilla i clara, però també amb molta passió. En aquesta entrevista, defensa “ser fidel al propi criteri i no seguir les modes”, i rebutja “encasellar un perfil de vi a un tipus de persona”. “Cap professional ho fa, i si ho fa no hauria de treballar recomanant vi”, assegura amb contundència.

Com detecta els gustos del client per aconsellar-los?

Aixó és qüestió d’experiència, i també d’equivocar-se. Si no t’equivoques tampoc la pots encertar. A mi m’agrada jugar-me-la i forçar el client a tastar coses noves. Un recurs que faig servir és preguntar-li al client si sol beure vi, i quin vi beu, per agafar punts de referència. El puc conèixer o no, però si el conec em puc fer una idea de què busca. A partir d’aquí busco el vi que se li adeqüi més, en funció del que tinc a la carta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: sergi a maig 11, 2018 | 16:43
    sergi maig 11, 2018 | 16:43
    ????????????????
  2. Icona del comentari de: Salvador a maig 11, 2018 | 17:22
    Salvador maig 11, 2018 | 17:22
    Ets un máquina nanu
  3. Icona del comentari de: jo a maig 13, 2018 | 18:21
    jo maig 13, 2018 | 18:21
    Com que hi ha regions d Espanya que fan boicot des de fa anys als productes catalans (com per ex; els nostres "amics" d'Extremadura, i animats pels seus polítics), jo intento equilibrar la situació comprant majoritariament productes d'aquí, i més si estan etiquetats en la nostra llengua.
  4. Icona del comentari de: catala emprenyat a maig 13, 2018 | 18:41
    catala emprenyat maig 13, 2018 | 18:41
    Bàsicament els productes espanyols ja no m'interessen. Només els faig servir quan no queda un altre remei i afortunadament per ci no cal fer servir res espanyol.
  5. Icona del comentari de: Josep  Pagès  i Canaleta  de CARDEDEU a maig 13, 2018 | 21:25
    Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU maig 13, 2018 | 21:25
    SER CATALÀ I BEURA VINS ESPANYOLS ES SER IDIOTA I UN CATALÀ RENEGAT Cal FER BOICOT A ESPANYA Tenin molts motius per feru BOICOT ALS PRODUCTES ESPANYOLS El més facil de FER SON ALS VINS ESPANYOLS I RIOJAS Els Catalans que teniu Diners i menjeu en Restaurants Sigui a Catalunya o fora DEMANEU Sempre hus posin VINS CATALANS Si no en tenen demaneu una botella de aigua con a protesta .ERA RARO Que la meitat de Catalunya Fons Indidependentista i es begues tan RIOJA a Catalunya
  6. Icona del comentari de: Josep Bruch a maig 14, 2018 | 04:45
    Josep Bruch maig 14, 2018 | 04:45
    Per fi trobo un expert que hi enten de veritat: un vi és bo, per a tu, només si t'agrada.
  7. Icona del comentari de: Cartanyà a maig 14, 2018 | 07:24
    Cartanyà maig 14, 2018 | 07:24
    Jo Avià anar a un restaurant en que de vins catalans no en tenia. Llegir això és una bona notícia i amb demostren que el meu petit boicot a estat reaxit
  8. Icona del comentari de: Groc de dalt a baix a maig 14, 2018 | 07:47
    Groc de dalt a baix maig 14, 2018 | 07:47
    A Catalunya hi ha bons vins, tenim unes quantes denominacions d'origen conegudes internacionalment. I ja era hora que els restaurants catalans oferissin vins del país. Als súpers i botigues especialitzades se n'hi poden comprar a bon preu, hem de valorar, potenciar i consumir el què dóna la nostra terra. A casa meva sempre, sempre s'hi ha begut el vi del país i no vivim en comarques vinícoles...
  9. Icona del comentari de: SARA a maig 14, 2018 | 08:11
    SARA maig 14, 2018 | 08:11
    Buena entrevista Nerea, totalmente de acuerdo con lo que dice el profesional.
  10. Icona del comentari de: pep a maig 14, 2018 | 08:22
    pep maig 14, 2018 | 08:22
    I, a més , res de tenir els calers a bancs espanyols com La Caixa i Banc de Sabadell (abans a ING, Caixa d'enginers o Deutchse Bank, etc ...)
  11. Icona del comentari de: SARA a maig 14, 2018 | 14:26
    SARA maig 14, 2018 | 14:26
    Buena entrevista Nerea.
  12. Icona del comentari de: Àngel Garcia Petit a maig 28, 2018 | 16:44
    Àngel Garcia Petit maig 28, 2018 | 16:44
    L'Agustí Lema i en Sergi de Meià, quin tàndem més atractiu!. Professió, discreció i criteri. Ni boicots ni complexos, qualitat i territori. Això us fa grans.

Nou comentari

Comparteix