VadeVi
L’Espai del Vi Català, punt de trobada de grans professionals
  • CA

Els llocs són persones, i en el cas de l’Espai del Vi Català, persones amb nom propi i en majúscules. Tots aquells que vagin a aprendre a l’Espai, podran compartir coneixements, experiències i vivències amb un bon planter de reconeguts professionals, actors del món del vi català com ara Josep Buján, enòleg i director tècnic de Freixenet des de 1980, o René Barbier, fundador de Clos Mogador, descendent de tota una saga de viticultors francesos lligats al món del vi des de l’any 1200.

A l’equip de professors de l’Espai també hi ha fundadors d’importants cellers, com Manel Avinyó (Clos Lentiscus) o Josep Lluís Pérez (Mas Martinet), presidents i expresidents de diferents Denominacions d’Origen catalanes, com ara Antoni Alcover, que va ser president de la DOQ Priorat, Carles Andreu, fundador de Caves Carles Andreu i expresident de la DO Conca de Barberà o el reelegit president de la DO Catalunya, Xavier Pié.

Tots donaran el seu particular punt de vista sobre la seva dedicació. Així, Marcel Sabaté, tot un expert en xarel·los, explicarà el seu projecte de vins de terrer, i Ciriac Carbó, director tècnic de Cellers Domenys, tractarà el cada vegada més important món del cooperativisme.

De garnatxes i carinyenes de l’Empordà i la Terra Alta en parlarà Joan Fabra, membre de la Junta Directiva de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l’Empordà, i Jaume Martí, Director de Màrqueting de la Cooperativa Agrícola Sant Josep. D’aquestes varietats, però de la zona del Montsant, en parlarà Joan Asens, cofundador d’Orto Vins i membre de la Junta de la DO Montsant.

En el torn de les varietats més globalitzades, com ara cabernets, merlot i syrah, o aquelles varietats autòctones en recuperació, hi seran Carles Playà i Joan Soler, tots dos assessors de nombrosos projectes enològics a tot Catalunya. També compten amb una important representació de professors lligats al Col·lectiu 10 sentits, el projecte d’un grup d’enòlegs que es van unir per reivindicar els valors del patrimoni vitivinícola català; Josep Anton Llaquet, Director tècnic d’Unió Corporació Alimentaria; Gerard Escudé, enòleg al celler El Molí; Joan Rovira, enòleg a Giró Ribot; i Jaume Àrboles, assessor de diferents projectes vitivinícoles a Catalunya i Balears, també participen en aquest projecte.

Per completar el curs, 3 tallers on es podrà gaudir i conèixer més a fons el món dels vermuts, de la mà del periodista Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i autor del llibre “Teoria i pràctica del vermut”. Ramon Roset, analista sensorial de vins, caves i formatges, serà l’encarregat de donar a conèixer els formatges artesans de Catalunya i els seus maridatges. I finalment, un altre aspecte important que tot prescriptor de vi català deu conèixer: com elaborar una bona carta de vins catalans, de la mà del coordinador del curs, Miguel Figini, que també donarà el tret de sortida del curs amb una breu història del vi català.

Un complet curs per entendre en profunditat el complex món vitivinícola català i els seus territoris. I tot de la mà d’un gran grup de professionals amb l’objectiu d’ensenyar i traslladar als assistents la seva gran passió: el vi català.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa