VadeVi
La Carretera del Vi serà la primera ruta enoturística d’emissions 0
  • CA

Aquest dijous, l’Hotel Melià de Sitges ha acollit la presentació del pla estratègic per al desenvolupament de punts de recàrrega elèctrica i proposta de car sharing de La Carretera del Vi. El projecte integra els 13 cellers de la wine road així com els 7 municipis per on passa la ruta. Una iniciativa que aposta per la mobilitat sostenible i que representarà un actiu més per als enoturistes que visitin l’itinerari.

Referent de l’enoturisme sostenible

Segons la presidenta de La Carretera del Vi, Mireia Tetas: “Per a nosaltres és un orgull poder dir que som la primera ruta enoturística d’emissions 0”. Una aposta que també comparteixen els 7 municipis que integren la wine road i que ha expressat la regidora de Turisme de Sitges, Aurora Carbonell: “Volem potenciar el turisme sostenible i respectuós amb l’entorn”. Per la seva banda, la regidora de Turisme de Vilafranca, Dolors Rius, ha destacat que “la iniciativa és un pas més per a impulsar Vilafranca cap al certificat de turisme responsable Biosphere”.

Durant l’acte s’han explicat els beneficis per a la mobilitat dels visitants, així com els avantatges ambientals que suposa la mobilitat elèctrica. La proposta de car sharing també és un dels altres aspectes que s’ha destacat durant la jornada. Una mobilitat compartida disminueix la petjada ambiental i construir noves formes de col·laboració. Aquesta ha estat una de les idees que ha destacat el membre de la junta directiva de La Carretera del Vi, Josep Batet: “El car sharing elèctric és una proposta més difícil de realitzar però creiem que és una opció coherent, que lliga amb els nostres objectius de sostenibilitat. A més, aquest tipus de mobilitat també pot ser un atractiu que els ajuntaments poden oferir als visitants”. Segons el calendari previst, a l’abril del 2017 es posarà en marxa la primera fase del projecte. A hores d’ara, Vilafranca i Sitges ja tenen projectades dues estacions de recàrrega elèctrica. Les de la resta de municipis s’aprovaran en breu.

Nissan aposta per la mobilitat elèctrica a La Carretera del Vi

Els vehícles elèctrics que circularan per la wine road seran de Nissan. La marca automobilística ha cedit 2 cotxes i 2 furgonetes per a un període de 3 a 6 mesos. Tal i com ha explicat el responsable de desenvolupament d’infraestructures del vehicle elèctric de Nissan Iberia, Xavier Pons: “Aquest projecte de mobilitat és una gran oportunitat per a preservar el territori que atreu la vista dels enoturistes”. Dins de la jornada també s’ha formalitzat la signatura de l’acord entre les dues parts.

L’acte també ha comptat amb les ponències del responsable de Mobilitat Eficient de l’Institut Català de l’Energia, Miquel Àngel Escobar, el secretari tècnic del Projecte LIVE, Roby Moyano, i el responsable de ClickCar, Andoni Bengoetxea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa