VadeVi
Nissan augmenta a Barcelona la producció de la furgoneta elèctrica e-NV200

!--akiadsense-->

La planta de Nissan a Barcelona ha començat aquesta setmana a augmentar la producció de la furgoneta totalment elèctrica e-NV200, fins a les 79 unitats diàries, segons un comunicat de la companyia, que des del 2014 fabrica aquest vehicle només a la Zona Franca.

En els set primers mesos del 2019 va fabricar més de 7.000 d’aquestes furgonetes, un 126% més respecte al mateix període de l’any anterior i un miler d’unitats més que en tot l’any 2018.

Per incrementar l’activitat, s’ha aprofitat l’aturada estival per començar a augmentar la capacitat de la planta de bateries de fàbrica de la Zona Franca: quan es completi, després de Nadal, augmentarà un 50% la capacitat d’assemblatge de bateries.

Nissan destaca que és la segona vegada en menys d’un any que Nissan decideix ampliar aquesta infraestructura, “i obre així oportunitats per a nous creixements de la producció en el futur”.

Més feina

També anuncia que “els nous plans comportaran la introducció d’un tercer torn productiu a la planta de bateries”, que començarà a implementar-se al setembre. A més, des del setembre fins al desembre del 2019, la companyia convocarà diversos dissabtes de feina per donar resposta a aquest augment de la demanda.

La fàbrica de Barcelona de Nissan és l’únic centre mundial de la multinacional japonesa que fabrica la e-NV200 des del 2014, i el 89% de la producció s’exporta. La bateria de 40kWh ofereix una autonomia de fins a 280 quilòmetres, un 60% més que la versió anterior, que tenia una bateria de 24kWh.

A l’estat espanyol, aquesta furgoneta “és líder en el seu segment” amb una quota del 42% del mercat en el primer semestre del 2019, i gairebé una de cada dues furgonetes elèctriques venudes a Espanya en aquest període és una e-NV200.

A més, va ser el vehicle comercial lleuger de zero emissions més venut en 10 mercats europeus l’any passat, entre ells Espanya, Regne Unit, Itàlia, Noruega i Països Baixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa