VadeVi
[VÍDEO] Així és la Carretera del Vi, Premi Enoturisme 2017 en la categoria Experiències i innovació
  • CA

La ruta enoturística de la Carretera del Vi ha rebut el Premi d’Enoturisme de Catalunya 2017 en la categoria d’Experiències i Innovació dins de la tercera edició de la Nit de l’Enoturisme de Catalunya. Aquest és un reconeixement que atorga la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a les millors iniciatives turístiques del territori català.

Durant la festa de l’edició 2017, al Castell de Peralada, s’ha lliurat el premi a la presidenta de l’associació, Mireia Tetas, destacant el potencial enoturístic del traçat i el seu compromís per a preservar l’entorn que transcórrer la ruta.

Una proposta enoturística referent a Catalunya

Aquest no és el primer reconeixement per la wine road del Penedès, ja que fa uns mesos l’associació recollia el Premi de la Federació Empresarial Gran Penedès 2017 a la promoció de l’Enoturisme en l’Àmbit de la Sostenibilitat de mans del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui en va destacar les singularitats de la ruta: un recorregut per la història vitivinícola, cultural i gastronòmica del Penedès potenciant la mobilitat sostenibles entre els seus visitants.

Aquests valors van convèncer el jurat: els cellers integrants de la Carretera del Vi aposten fermament pel territori. A través del projecte de carsharing amb vehicle elèctric, la wine road permet visitar els 13 cellers de la ruta, així com el patrimoni arquitectònic, cultural, gastronòmic i d’allotjaments que es troba al llarg dels seus 35 kilòmetres.

Una ruta vitivinícola amb caràcter històric

La Carretera del Vi és la primera wine road de l’estat. Un traçat que transcorre per 7 municipis del Penedès i el Garraf, que recupera la històrica via comercial que utilitzaven els romans per a transportar el vi elaborat a peu de vinya, fins al port i d’aquí distribuir-lo per tot el Mediterrani. La ruta compta amb un passaport físic i digital que permet gaudir als enoturistes d’avantatges durant les visites als 13 cellers que en formen part, així com als diversos punts d’interès al llarg de 35 kilòmetres, i gaudir de les propostes gastronòmiques, culturals i d’allotjaments que s’hi poden trobar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa