VadeVi
El Milmanda de Torres, millor vi de l’AEPEV per segon any consecutiu
  • CA

Milmanda continua sent un dels millor vins de l’estat espanyol segons l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi, l’AEPEV. En la VIII edició dels Premis als Millors Vins i Espirituosos que atorga l’entitat, aquest vi de la DO Conca de Barberà de l’anyada 2012 ha estat escollit per segon any consecutiu com a Millor vi blanc amb fusta.

De les 1.055 marques proposades en la primera fase del concurs, 184 van passar a la final. Van participar en la votació a doble volta el 90% dels membres de l’associació. El palmarès 2016 inclou un total de 24 vins i 6 espirituosos, repartits en 11 categories.

Milmanda neix de les vinyes velles de chardonnay, plantades davant del castell del mateix nom a la Conca de Barberà, i vinculat durant segles al Monestir de Poblet. La família Torres va adquirir la propietat el 1975 i va plantar 15 hectàrees de la varietat chardonnay. Gràcies als sòls argilosos i profunds de la finca i al clima meridional, de temperatures fresques i fortes oscil·lacions tèrmiques, el raïm assoleix aquí el seu desenvolupament òptim i la màxima expressió.

Milmanda és un vi de gran complexitat, fermentat i envellit en bóta de roure francès durant 12 mesos, en contacte amb les seves lies. L’anyada 2012 va obtenir la medalla d’or en els certàmens internacionals Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business. Va ser, a més, el vi servit al sopar d’estat ofert pel president Raúl Castro al seu homòleg americà Barack Obama en la seva històrica visita a Cuba el març del 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa