VadeVi
L’energia solar a debat a una jornada oberta a tothom
  • CA

!–akiadsense–>

Les VI Jornades Ambientals, organitzades per la Universitat de Barcelona, Cellers Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina, reuniran a Barcelona, aquest dimecres 31 de maig, experts internacionals per debatre l’ús de l’energia solar a la indústria i les llars.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, serà l’encarregat d’inaugurar la jornada, juntament amb Joan Elias, rector de la Universitat de Barcelona, Miguel A. Torres, president de Cellers Torres, i Tomàs Molina, director científic de les Jornades Ambientals.

El desplegament de les energies renovables és un dels factors clau per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i per fer la transició cap a una economia baixa en carboni, aspectes imprescindibles per combatre el canvi climàtic, un problema d’abast mundial.

La jornada de debat exposarà les dificultats existents per implantar-les a l’Estat i es donarà veu a experts, representants de l’administració i consumidors per dilucidar perquè a Espanya la potència instal·lada d’energies renovables està estancada, mentre creix a Europa i a nivell mundial en general.

La Jornada Ambiental s’organitza al voltant de sis ponències i d’una taula de debat, moderada per Tomàs Molina. Els ponents són Ferran Tarradelles, responsable de política energètica europea pel conjunt de l’Estat; Cristina Castells, directora d’Energia i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona; Domingo Jiménez, president de la Fundación Renovable i patró de la Fundación Desarrollo Sostenible i de l’IEEP (Institute for European Environmental Policy) de Londres; César Vea, actor d’un curtmetratge dedicat a la inseguretat jurídica del sector energètic; Piet Holtrop, advocat referent en el sector de les energies renovables; i Peter Droege, president d’Eurosolar, associació europea per les energies renovables.

La taula de debat la formaran, a més dels ponents, Aida Vila, responsable de Greenpeace de la campanya del Clima per les Nacions Unides en el Conveni Marc pel Canvi Climàtic; Òscar Gómez, soci de Solar Profit i fundador de l’Associació Espanyola d’Autoconsumidors; José Mª González, director general d’APPA, associació d’empreses d’energies renovables; Eduardo Moreda, subdirector de Regulació, Generació, Mercat i Gas d’Endesa; i Antonio Cerrillo, periodista ambiental a La Vanguardia. Les conclusions aniran a càrrec de José Luis Gallego, naturalista, escriptor i divulgador ambiental.

En el marc d’aquesta jornada es lliurarà el IV Premi Torres & Earth a la Innovació Ambiental amb l’objectiu de conèixer i premiar els estudis, projectes, experiències i iniciatives que vetllen per la preservació del medi ambient. Les Jornades Ambientals compten amb la col·laboració de Greenpeace i se celebraran a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. L’entrada és gratuïta prèvia inscripció aquí.

Trobareu informació més detallada al web de les jornades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa