El cap de setmana del 16 al 18 de maig el Poble Espanyol s’omplirà de vi, música i teca. Vinàriament Barcelona neix amb la voluntat de connectar la cultura vitivinícola amb el lleure i la gastronomia de qualitat. La proposta reunirà al recinte de Montjuïc alguns dels cellers i productes més destacats dels Premis Vinari, els guardons més reconeguts del sector vinícola català. L’activitat principal girarà entorn de tastos guiats per sommeliers professionals, maridatges, i hi haurà música i molt bon ambient per acompanyar els millors vins blancs i vermuts guardonats. Si bé és cert que els espais concrets del Poble Espanyol on es durà a terme tot l’esdeveniment seran el Baluard i el Monestir, qualsevol assistent al festival podrà fer una visita a tot el recinte, ja que l’entrada no restringeix cap part de l’espai.
Entrades anticipades i a la taquilla
A continuació, l’organització de l’esdeveniment -Vadevi i l’agència Pleisure- t’expliquem les dades essencials per saber què hi trobaràs com accedir a la primera edició del festival. Les entrades per al festival Vinàriament ja estan a la venda i es poden comprar en aquest enllaç a la pàgina web. L’accés al recinte del Poble Espanyol costa només 5 euros si es compra una entrada per a Vinàriament, però també hi ha opcions més completes, amb diversos packs de tokens –les fitxes que es podran bescanviar per copes de vi als estands dels cellers. En aquest sentit, els assistents podran triar entre diferents opcions:
- Entrada general: 5€ (accés al festival)
- Pack Bàsic: 10€ (accés + 3 tokens + copa de vidre Vinàriament Barcelona)
- Pack Prèmium: 18€ (accés + 8 tokens + copa de vidre Vinàriament Barcelona)
- Entrada a tast (activitat dirigida): 18€ (accés + 1 tast dirigit)
- Entrada a maridatge (activitat dirigida): 25€ (accés + 1 maridatge)
Més enllà de les entrades anticipades, tot aquell que vulgui decidir a últim moment també podrà comprar les entrades a la taquilla del Poble Espanyol, pel mateix preu. Pel que fa a les copes de vi, els participants que tinguin l’entrada anticipada podran bescanviar els seus tokens per copes (1 token equival a 1 euro). Un cop dins de l’esdeveniment, les copes de vi es podran pagar amb targeta. Els preus dels vins guardonats pels premis Vinari oscil·laran entre els 3 i 5 euros, depenent de la classe de vi i del celler.

Esdeveniments: horaris dels tastos i maridatges
Tasts: Tots els tastos costen 18 euros i es poden comprar de manera anticipada a la pàgina web.
- Divendres 16 de maig a les 19h: Tast de 4 vins blancs guanyadors dels Premis vinari
- Dissabte 17 de maig a les 12h: Tast de 4 vermuts guanyadors dels Premis Vinari 2025
- Dissabte 17 de maig a les 20h: Tast de vins guanyadors dels Premis Vinari maridats amb una sessió de Dj
- Diumenge 18 de maig a les 12h: Tast de 4 vermuts guanyadors dels Premis vinari 2025
- Diumenge 18 de maig a les 13:15h: Tast de 4 vins guanyadors dels Premis Vinari
Maridatges: Tots els maridatges costen 25 euros i es poden comprar de manera anticipada a la pàgina web.
- Divendres 16 de maig a les 20:15h: Maridatge de 4 vins guanyadors dels Premis Vinari amb 4 formatges
- Dissabte 17 de maig a les 13:15: Maridatge de 4 vins escumosos rosats guanyadors Premis Vinari Barcelona Rosé 2025 amb 4 tipus de peixos fumats
- Dissabte 17 de maig a les 18:15h: Maridatge de 4 vins guanyadors dels Premis Vinari amb 4 tipus de xocolates
Bon menjar i bona música
Paral·lelament, la música en directe també tindrà un pes específic en aquesta primera edició. El cartell de concerts inclou artistes com Núria Canangla, Black Soul Woman i Maambo, a més de sessions de DJ Marian, DJ Miss Beat i DJ Mussol, que ompliran de ritme els espais del festival.
Completarà el festival una oferta gastronòmica elaborada per Fran López (Villa Retiro Villa Retiro – Xerta Restaurant), quarta generació de restauradors i estrella Michelin des de l’any 2009. La seva proposta, basada en opcions per picar elaborades amb producte de proximitat inclourà, entre d’altres: calamars a l’andalusa amb maionesa de llima, assortiments de croquetes, saquet cruixent de cua de brau, brioix de steak tàrtar, pa bao amb diferents farciments, canelons de pollastre de corral amb beixamel trufada, taules de formatges catalans i hamburgueses per als més carnívors.