VadeVi
Tret de sortida a la quarta edició dels Premis Vinari d’Enoturisme

L’enoturisme és la pota més moderna del model negoci dels cellers, la qual està provant ser una de les més eficaces. Demostrar als clients que allò que compren no només és un vi, sinó que té anys d’història, hores de feina i una multitud de persones que l’elabora és una tasca cada vegada més estesa entre les empreses vitivinícoles de Catalunya. És per això que des de fa quatre anys, els Premis Vinari donen suport a aquestes iniciatives innovadores per demostrar que al país no només es fa bon vi, sinó que també se sap explicar. Les inscripcions de candidatures de l’edició d’enguany s’obren aquest dilluns 22 de setembre del 2025 perquè totes les empreses interessades presentin els seus projectes. El termini de presentació de candidatures es mantindrà obert fins al 7 de novembre del 2025. A més, enguany el certamen arriba amb una novetat. Des de l’organització han creat una nova categoria per a guardonar encara més projectes. Es tracta del Premi Vinari a la Millor Empresa de Serveis de Promoció d’Enoturisme Català, que vol reconèixer les empreses que desenvolupen la seva activitat principal dins del sector de l’enoturisme a Catalunya realitzant accions de promoció, comunicació i màrqueting.

Els Premis Vinari d’Enoturisme ja són un reconeixement a la feina ben feta dels cellers. Visites, tasts i experiències úniques són només algunes de les diferents iniciatives que duen a terme els cellers amb promoció enoturística. Aquest concurs té l’objectiu d’aglutinar tots aquests projectes, valorar-los i triar-ne diferents guanyadors. Per això, s’accepten candidatures dels mateixos cellers elaboradors de vins, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i càterings, bars de vins, i empreses, professionals i entitats d’àmbit privat que desenvolupen activitats dins de l’àmbit de l’enoturisme i que tinguin la seva seu social a Catalunya. Aquesta inscripció es pot formalitzar a través de la pàgina web del concurs, des d’on es poden seguir les indicacions que demana emplenar diversos formularis i adjuntar els documents acreditatius necessaris. La presentació de candidatures, que té un preu per projecte de 30 euros (+ iva).

31.03.2023, Subirats. Lliurament dels II Premis Vinari d’Enoturisme Català a Heretat Llopart | Foto: Jordi Play

Un concurs carregat de premis

El certamen té diferents categories amb premis on les empreses vitivinícoles que creguin tenir la fórmula guanyadora poden accedir. De fet, el concurs té un jurat de professionals especialitzats en enoturisme que estaran disposats a valorar les iniciatives i acabar decidint les guanyadores. Primer, hi haurà un reconeixement a allotjaments o restaurants amb una experiència integral estretament lligada al vi pels seus clients. En la seva llista de projectes s’hi haurà de veure clar que tenen una gran participació d’enoturistes i en el servei de restauració hi haurà d’haver vins, i menjars de proximitat. Aquests establiments poden optar als premis de:

  • Millor Allotjament Enoturístic.
  • Millor Experiència Enogastronòmica (restaurant, bar de vins o càtering).

També hi ha un reconeixement per a cellers que ofereixen experiències enoturístiques dins de les seves instal·lacions. Aquestes activitats hauran de ser educatives, innovadores i diferents, però sobretot han de fomentar la cultura del vi i afavorir a la seva comercialització. En aquest cas, el guardó al qual opten és:

  • Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins

Aquesta categoria engloba aquelles activitats i experiències enoturístiques portades a terme per empreses que ofereixen viatges combinats i/o vinculats, empreses de transports i entitats d’àmbit privat -que no siguin productors de vi-. En aquest sentit, els guardons d’aquesta categoria van destinats a empreses de turisme, que facin paquets amb experiències enoturístiques o que tinguin un eix principal dedicat als vins. A més, també inclouen empreses que treballen en el desenvolupament de l’enoturisme al seu territori i realitzen accions de promoció. Aquestes empreses optarien a quatre guardons:

  • Millor Activitat Enoturística dels àmbits cultural, social i esportiu
  • Millor Activitat Enoturística de l’àmbit medi ambient i sostenibilitat
  • l’Activitat Enoturística més Innovadora
  • Millor Activitat Enoturística Solidària

Finalment, l’última categoria s’afegeix enguany per primera vegada. D’aquesta manera, hi haurà reconeixement a aquelles empreses que desenvolupen la seva activitat principal dins del sector de l’enoturisme a Catalunya realitzant accions de promoció, comunicació i màrqueting:

  • Millor Empresa de Serveis de Promoció d’Enoturisme Català
Més notícies
Notícia: La màgia de la verema: cinc cellers catalans on viure-la intensament
Comparteix
Tant si busques sostenibilitat, història, tradició o festa, et presentem cinc cellers on gaudir d’una verema inoblidable i brindar després amb els fruits collits
Notícia: Les millors apps de vins: quan la tecnologia ajuda a la memòria del paladar
Comparteix
De Vivino a CellarTracker: les aplicacions que ajuden a recordar, organitzar i gaudir millor de cada ampolla
Notícia: La verema catalana s’encalla en el debat sobre el preu just del raïm
Comparteix
Pagesos i patronals denuncien que moltes empreses compren per sota del cost de producció mentre a Europa també s’alcen veus contra “malvendre” el vi
Notícia: ‘Benvinguts a Pagès’ celebra una dècada enfortint el vincle entre ciutat i camp
Comparteix
La presentació de l'esdeveniment omple el Palau de Pedralbes, premia la fidelitat pagesa i reivindica el producte local com a peça clau per al futur del sector primari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa