VadeVi
Festa de llum i colors a Sant Sadurní en record a la fil·loxera
  • CA

Un any més, i ja en van 35, Sant Sadurní d’Anoia combatrà de nou la plaga de la fil·loxera. Els propers dimecres 7 i dijous 8 de setembre, la Capital del Cava es tenyirà de color groc per celebrar la Festa de la Fil·loxera, una edició marcada per la voluntat que aquesta activitat sigui declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya.

La Festa de la Fil·loxera té com a protagonistes el foc i la música i recorda com a final del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi. Una part important del finançament de la Festa prové del marxandatge de l’entitat que, any rere any, compta amb diverses novetats.

Entre elles, destaca la samarreta dissenyada per Célia Gamez, així com la placa de ceràmica elaborada per Mercè Beneit que reprodueix el cartell de la Festa. A més de vendre nous models de samarreta per nois i noies, entre el nou marxandatge també hi ha productes dissenyats per Gemma Canal com una samarreta de nadó, un body pels nadons i una tassa.

Els actes previs

La Festa ja comença aquest cap de setmana amb l’anomenada ‘Fil·loxera solidària’, que proposa activitats dirigides als més petits de la casa i de les quals es podrà gaudir aquest dissabte al matí. A la nit, tindrà lloc el renovat Sopar de la Gàrgola i, diumenge 4 a la tarda, la Fil·loxera dels Avis i la foto del 35è aniversari de la festivitat.

La Festa 2.0

L’Associació Festa de la Fil·loxera també aposta per promocionar l’activitat que realitza durant tot l’any. En aquesta línia, des de l’Associació s’impulsa el hastag #festadelafiloxera per tal que s’usi a les xarxes socials, especialment a Instagram on les fotografies penjades es podran veure a través de la nova pàgina web. A twitter, la Festa informa de totes les novetats a través de l’usuari @festafiloxera.

La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, Cargo-Trans Montserrat, Finques Pardas, Deixalles i Transports A. Plazas, caves Recaredo i Coral Transports, a més de la col·laboració d’una setantena d’establiments.

La Festa en xifres

L’Associació Festa de la Fil·loxera augmenta any rere any el número d’associats que forment part de l’entitat, xifra que actualment està aprop d’arribar als 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els prop de 250 nens que participen a la Festa infantil del dia 8 al migdia o les més de 200 persones que fan possible la Festa de la Fil·loxera que té lloc cada 8 de setembre a la Plaça de l’Església.

A més, durant un dels moments més àlgids de la Festa, el Triomf Final, s’utilitzen 150 ampolles de cava per ruixar a tot el públic assistent a la plaça de l’Església de Sant Sadurní d’Anoia.

Més informació i programa d’activitats a la pàgina web de la Festa.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa