VadeVi
La 5a Trobada de Microproductors de vi obre portes a Andorra amb més novetats que mai
  • CA
El MH Cònsol major del comú de Sant Julià de Ramis ha fet la tradicional tallada de cinta
El MH Cònsol major del comú de Sant Julià de Lòria ha fet la tradicional tallada de cinta | E.V.

Aquest dissabte s’ha inaugurat la Trobada de Microproductors de Vi a Andorra més novedosa de les cinc celebrades fins ara. D’una banda, ha augmentat el nombre de cellers participants fins als 78 (l’any passat eren una seixantena), amb la consequent ampliació dels metres quadrats d’exposició fins als 3.000m2 -repartits en dues carpes-; i, de l’altra, s’ha passat de dos a tres dies d’activitats, afegint una sessió exclusiva per a professionals que tindrà lloc dilluns dia 20.

L’Honorable Josep Miquel Vilà, Cònsol major del comú de Sant Julià de Loira, municipi on se celebra la fira, i el Ministre de Turisme del Govern d’Andorra, l’MI Francesc Camp, n’han destacat aquestes novetats durant la inauguració que ha tingut lloc a les 12h del migdia a la carpa d’exposició. Un espai en el qual hi participen una vuitantena de cellers, entre els quals, els 4 locals d’Andorra, una àmplia representació de cellers catalans, de l’Estat espanyol, francesos i també de Portugal, Itàlia, Argentina i l’Uruguay.

El Cònsol destacava que el vi és la suma de molts components, “és territori, és cultura; el fruit de la terra; un producte que transmet emocions i que forma part del nostre patrimoni. Per tot això, estem contents de dedicar-li aquesta fira, que enguany celebra l’edició més completa”.

Una línia que recolzava el Ministre de Turisme, qui ha considerat que aquesta Trobada ha evolucionat en positiu, de la mateixa manera que ho ha fet l’oferta turística del país. “El turista que ve a Andorra és cada cop més exigent, per això hem d’oferir-los productes que estiguin a l’alçada. I aquest és el nostre treball, posicionar també els vins a l’alçada del país que tenim“, afegia Camp.

Tot just després de la inauguració, s’ha donat inici al programa d’activitats previst per als tres dies de fira. Des de jornades castelleres protagonitzades per la colla local d’Andorra, fins a jornades tècniques que posaran sobre la taula diversos aspectes d’actualitat del sector vitivinícola. Entre elles, un debat que modera Josep Pelegrín sobre noves oportunitats de negoci i on hi participa Ester Bachs, directora tècnica dels Premis Vinari; Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, i Xavi Bassa, sommelier i professional del món del vi, entre d’altres.

La mostra està oberta durant tot dissabte, diumenge per a tot tipus de públic; i dilluns, a porta tancada per als professionals del sector del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa