Aquest dissabte 30 de maig, Agramunt acull la tercera edició de D Vins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat amb aires renovats i amb l’objectiu de convertir-se en la trobada vitivinícola i gastronòmica de referència de les comarques de ponent. El Passeig del Sió, a tocar del Pont Romànic, serà l’enclavament de la fira, un espai emblemàtic de la vila que ofereix un ambient únic.

Des de les cinc de la tarda i fins ben entrada la mitjanit, els visitants podran degustar els productes de proximitat de vint-i-tres bodegues, cellers i elaboradors de vi, vint de les quals provinents de la DO Costers del Segre. D’altra banda, onze expositors gastronòmics de la zona completaran l’àmplia oferta d’aquest any i acompanyaran el centenar de vins i caves presents a la Mostra.

Els expositors confirmats amb DO Costers del Segre:

Analec – Bregolat – Cal Cabó – Celler del Montsec – Celler Petit Duran – Celler Cercavins – Celler Comalats – Costers del Sió – Vinya l’Hereu – Mas Blanch i Jové – Lagravera – L’Olivera – Celler Mas de Móra – Celler Mas Garcia Muret – Celler Matallonga – Sauvella – Vila Corona – Vinya els Vilars – Casa Patau – Vall de Baldomar

CONVIDATS: Juvé & Camps, Vilarnau, 1+1=3

Una jornada amb activitats per a tots els públics potenciant els maridatges

El vi serà el protagonista destacat del dia, al voltant del qual giraran la majoria d’activitats. En aquesta edició hi hauran tres maridatges, conduïts pels sommeliers Jordi Martínez de Selecte Wine Store (segon premi Nas d’Or 2013) i Xavier Ayala juntament amb el cuiner Jaume Mora de Fonda Farré. Finalment, un maridatge per explorar les possibilitats dels vins de la DO Costers del Segre amb formatges d’Agramunt a càrrec de l’enòleg Ramon Cerdà. A més, també hi haurà animació infantil, folk itinerant i música en directe i la celebració del 41è campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma.

El públic internacional, objectiu de la Mostra

Els organitzadors han fet aquest any un esforç per captar públic estranger resident a Catalunya. S’ha traduït la presentació de la pàgina web a l’anglès, l’alemany, l’italià i, fins i tot al japonès. D’altra banda, s’han editat i distribuït cartells promocionals en anglès a les principals zones de residència de públic internacional, les àrees de Barcelona i la Costa Daurada.

Fomentant el turisme cultural i el patrimoni

Com a novetat, durant el matí, hi haurà una jornada de turisme cultural i patrimoni arquitectònic maridat amb vins i gastronomia de les terres de ponent, en la qual es visitaran els principals monuments de la història de la vila on es degustaran diferents vins i gastronomia.

Una mica d’història

D Vins va néixer el 2013 a Agramunt amb la voluntat d’acostar als assistents les degustacions de productes vitivinícoles de la D.O. Costers del Segre. La idea d’organitzar la Mostra respon al repte de donar a conèixer el dinamisme dels vins i caves de les comarques lleidatanes, en un ambient diferent i buscant la proximitat amb el consumidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa