S’apropa el bon temps, i això sumat a la fi de les restriccions que fins ara havien complicat la mobilitat i obligat a anul·lar moltes trobades, aquests dies se suma a l’oferta vinícola la celebració de diversos festivals on s’hi combinen magistralment música, gastronomia i vins. En els propers dies, hi ha diverses cites al calendari distribuïdes per tot el territori català. En repassem unes quantes.

Els cellers participants al COTA tenen les vinyes per sobre els 500 metres d’altura | Vilateral Comunicació

Quarta edició del COTA

El festival de vins d’altura COTA torna aquest 2022 per celebrar la seva quarta edició. I ho fa aquest proper dissabte 28 de maig, entre les 12h i les 20h, des del terme de Mediona, a la Masia la Torreta tot carregat de novetats i d’experiències enogastronòmiques.

La particularitat d’aquest festival és l’altura a la qual es troben les vinyes dels cellers que hi assisteixen, i que superen o igualen la cota 500 (en metres respecte al mar). Enguany, que s’hi sumen el major nombre de projectes fins ara, hi participen divuit cellers: Àrid Vins, Clos Costela, Baluard, Carisma, Can Sumoi, Can Vich, Celler Joan Segura Pujades, Clos Pons, Cota 500, Cota 730, Entrebosc, Grapissó, Les Iaies, Loxarel, Montrubí, Parés Baltà i Terrer de Pallars i, com a convidat, Vinos Sinceros, de la DO Arlanza. A part de la mostra, també es podrà participar en diverses sessions de tastos singulars, que es poden reservar anticipadament a [email protected].

La part sòlida de la festa la firmen quatre food trucks, que aparquen al jardí de la masia per alimentar als assistents durant tota la trobada; i la música la protagonitzaran dos grups i una DJ. Per accedir al festival, s’haurà d’adquirir el BONOVI (19€) a través de la mateixa web, que dona accés al festival, als concerts, als tastos (amb reserva prèvia), inclou la copa i també 19 microtastos per poder degustar un vi de cada celler i així descobrir-los tots.

Festival Instants, en edicions anteriors | Cellers Carol Vallès

Música i gastronomia, al Festival Infants

Cellers Carol Vallès celebra també aquest 2022 la quarta edició del Festival Instants, esdeveniment musical i gastronòmic que acull aproximadament un centenar de persones per sessió. Enguany torna amb un cartell format per tres artistes del panorama musical català: Ferran Palau, Joan Rovira i Sara Roy. 

El festival inaugura edició el dissabte 2 de juliol amb Joan Rovira, el cantautor ebrenc que regalarà al públic ‘Dies Millors’, el seu tercer disc de llarga durada. El 9 de juliol serà el torn de Ferran Palau, qui presentarà el seu darrer disc ‘Parc’. Tancarà el cicle la cantant Sara Roy, el 16 de juliol, que presentarà el seu últim àlbum ‘(A)MAR’.

Tots els concerts seran al pati de Cellers Carol Vallès, a Subirats, Alt Penedès, en un acte que obrirà portes a partir de les 19h de la tarda. Des d’aquesta hora fins a les 21h, hora que comença el concert, es podrà visitar el celler i degustar les tapes gastronòmiques que ofereix La Posada de Sant Pere Molanta. Es poden reservar les entrades al lloc web instants.cat.

“Tornem a la Rambla”, el claim de l’edició 2022 de Temps de Vi | cartell

A Vilanova, Temps de Vi ‘torna a la Rambla’

Temps de Vi ha donat el tret de sortida a l’edició 2022 amb la presentació del seu cartell. El disseny és obra de Sergio Ripoll, exalumne de l’EMAiD, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú, i responent a la voluntat dels organitzadors de col·laborar amb l’escola per tal de “donar sortida al jove talent de la ciutat”.

La gran novetat d’aquesta edició, que se celebrarà del 10 al 12 de juny, serà la tornada a la Rambla de la ciutat després que les dues darreres edicions la fira se celebrés de manera digital i en altres espais de la ciutat a conseqüència de la crisi sanitària. Enguany, Temps de Vi tornarà a celebrar-se tal com era, amb propostes musicals, gastronòmiques, cultures i moltes més sorpreses que es donaran a conèixer el pròxim dia 31 de maig.

Arrels del Vi i Sant Martí d’Empúries

Arrels del Vi celebra la seva 14a edició el 4 i 5 de juny a Sant Martí d’Empúries, l’Escala. Enguany hi participaran 21 cellers empordanesos, així com un celler convidat del Rosselló, que permetran tastar més d’un centenar de referències de vi de la DO Empordà en un entorn únic, sota els pins i vora el mar Mediterrani, i de comprar a preu de celler els vins del territori amb 5 euros de descompte en la compra de la primera ampolla.

Hi seran AV Bodeguers, Celler Arché Pagès,  Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Mas Geli, Mas Llunes, Mas Vida, Masetplana, Pere Guardiola, Terra Remota,  Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots, i amb els cellers independents del territori: Celler Eccocivi, Cellers de Madremanya (Follaraïms), La Natural, Somni d’istiu i Vins de Taller, així com amb el celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.

A més, enguany Arrels del Vi compta amb les ja tradicionals tapes d’Anxoves de l’Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines i diversos expositors de producte. També hi haurà visites guiades a les Ruïnes d’Empúries a les 4.30h de la tarda, el dissabte i diumenge amb aforament limitat.

Arrels del Vi ha escalfat motors aquest passat 16 de maig amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2022 a millor vi blanc, negre, rosat, dolç i la novetat d’enguany, millor vi insòlit. Els resultats es desvetllaran durant els dies de fira.

Fira Tocs de Vi de l’Empordà a GIrona | Tocs de Vi

A Girona, Tocs de Vi del 24 al 29 de maig

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona recupera enguany el seu format habitual i oferirà una variada programació del 24 al 29 de maig per gaudir dels vins de l’Empordà, de la gastronomia dels restauradors de la plaça Independència i del patrimoni de la ciutat. 

L’acte central de la novena edició se celebrarà a la plaça Independència de Girona, els dies 27, 28 i 29 de maig, i veurà participar una dotzena de cellers de la DO Empordà i una desena de restauradors de la plaça de la Independència de Girona. Tots ells, oferiran vins DO Empordà i tapes, de les 18 h a les 23.00 h -excepte el diumenge, en què es tancarà a les 22.00 h-, per un preu del tastos de vi és de 12 euros i inclou la copa i 5 tiquets per degustar vi.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona també programa quinze tastos de vins empordanesos a espais emblemàtics de la ciutat. Aquest any i per primer cop s’incorpora el Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància, amb una activitat que es completarà amb l’experiència d’un simulacre d’atac aeri i la projecció de l’audiovisual Amagats sota terra. La recaptació dels tastos realitzats al refugi antiaeri es destinarà a ajuda humanitària per al poble ucraïnès. 

Un altre dels nous espais que s’incorporen a la programació d’enguany és el pati interior de la botiga Zepellin Girona. En aquest lloc, a banda del tast, els participants també gaudiran d’una visita guiada a l’exposició sobre els 25 anys del Catan. Repeteixen tastos en espais habituals, com el Claustre del Monestir St. Pere de Galligans, els Banys Àrabs, la Casa Masó, el Museu d’Art de Girona o la Torre del General Peralta de la Muralla, entre altres. 

Així mateix, també s’han programat dues sessions d’Els vins de la Girona desconeguda, el divendres 27 de maig i el dissabte 28 de maig, amb un itinerari pel Barri Vell que permet redescobrir la Girona amagada a través de la DO Empordà i la Romina Ribera de Glops d’Història, una arqueòloga i sommelier amant de la història del vi. Les entrades es poden adquirir al web de la DO Empordà. 

I a la zona del Pla de Bages, el celler Abadal també té dates pel seu Abadal Music Fest, que arriba amb tres propostes musicals, maridades com sempre amb els vins de la casa.

Blaumut inaugura la cita el dia 9 de juny; segueixen al dia següent, el 10, Elena Gadel & Manu Guix, i l’11 actuaran Beth & Laura Andrés. Totes les actuacions es faran a partir de les 21h del vespre i es poden aconseguir en venda anticipada o directament a guixeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa