!--akiadsense-->

La cultura del vi vinculada amb l’antic Egipte és el tema central d’un curs que imparteix el Museu Egipci de Barcelona els propers dies 3, 4 i 5 de juliol. Seran un seguit de conferències impartides per la Dra. Maria Rosa Guasch, egiptòloga i investigadora de la Universitat Paris-Sorbonne i principal investigadora dels vins de la tomba de Tutankhamon.

El 3 de juliol es durà a terme la primera conferència, que girarà entorn aspectes introductoris a la cultura del vi pròpia de la civilització faraònica, especialment la relació simbòlica que tenien amb el Més Enllà i el ressorgiment en una nova vida eterna. També s’explorarà el color dels vins. A la resta de sessions es parlarà de les àmfores de vi i les seves inscripcions, fent especial èmfasi en el complex simbolisme que assolí a la tomba del faraó Tutankhamon, i s’exposaran diversos projectes de recerca que s’han desenvolupat sobre el tema.

La darrera sessió, el 5 de juliol, tindrà un component especial: s’oferirà un recorregut històric per l’evolució del vi a càrrec de Xavi Nolla, sumiller de vins de la Família Raventós-Codorniu, que oferirà un tast de vins a la terrassa del Museu on, a partir de la garnatxa de Masdeu d’Scala Dei del Priorat, es faran diferents vinificacions a través del temps, àmfores, foudre i acer inoxidable.

Tot i ser un curs per dur a terme sencer (horari: de 18h a 21h el dilluns i dimarts; i de 18 a 22h el dimecres), també s’ofereix l’opció de matricular les sessions de forma individual. Les entrades es poden adquirir a la web del Museu, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa