VadeVi
El VinyaSons 2016 tanca edició amb èxit i bones perspectives de futur

El Festival VinyaSons ha tancat portes a la seva quarta edició amb bon regust de boca i refermant-se com una de les ofertes més consolidades de l’oferta enogastronòmica del país.

Enguany, han estat 13 el nombre de cellers participants que s’han sumat a les 7 propostes musicals i als 5 menús gastronòmics. Aquesta edició ha estat, segons l’organització un èxit tant pel que fa de vendes d’entrades com d’ocupació de cellers. En total, des de l’1 de juliol i fins el 5 d’agost, més de 1.600 persones han gaudit dels espectacles musicals de petit format i en sis dels cellers es van exhaurir les entrades. Marius McGuinness, director artístic del festival fa una valoració totalment positiva d’aquesta edició.

L’aposta de VinyaSons ha enganxat el públic gràcies a “espectacles de diversos formats ben estudiats que generen nou públic per l’enoturisme cultural”, diu McGuinness. Aquesta quarta edició, segons el director artístic, “ha ofert una programació molt equilibrada amb artistes que pertanyen a camps musicals ben diferents, des del jazz, la música portuguesa i brasilera, a la música llatinoamericana, passant pel swing i el so cubà o la música lírica”.

Tots els espectacles s’acompanyaven d’una visita prèvia al celler on es tasten els seus vins i caves, maridats amb gastronomia. En aquest sentit, VinyaSons reivindica els cellers com espais d’un gran potencial com a “contenidor artístic”, tant per la seva ubicació o per la seva arquitectura i, en molts casos, per l’originalitat de la seva acústica.

El Festival VinyaSons ha batut enguany el rècord d’entrades venudes, un 31% per sobre de l’edició de 2015. “En aquest èxit hem de posar en valor la qualitat de les propostes musicals però, en gran mesura, l’excel·lent acollida de la gastronomia té una gran part de la culpa d’aquest increment de notorietat de la nostra proposta”.

McGuinness apunta a l’edició de 2017 dient que “buscarem nous formats artístics i continuarem amb la combinació d’espectacles de petit format en l’entorn únic dels cellers, tot allò maridat amb el vi i la gastronomia”.

VinyaSons és un festival de música de petit format que es realitza en alguns dels cellers i caves emblemàtics de Catalunya. Es tracta d’una proposta innovadora i diferent que aporta un valor cultural de qualitat als cellers que hi participen i, alhora, reforça l’oferta enoturística i musical de l’àrea del Penedès, principalment, l’Empordà, el Bages i el Priorat i, per extensió, de la resta del territori català.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa