VadeVi
La Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda arriba a la dinovena edició

Els cellers de Poboleda organitzen aquest dissabte 2 de setembre una jornada de portes obertes entre les 10:00 i les 14:00 h, com a acte previ a la gran Festa del Vi i la Verema a l’Antiga prevista el 9 de setembre i que enguany arriba a la 19ª edició. Com a novetat, divendres 8 de setembre a les 20:00 h es farà un reconeixement als emprenedors que el 1992 van embotellar els primers vins a la Cooperativa de Poboleda, acte que inclourà una degustació de vi solidari elaborat per cellers locals.

Els cellers que obriran les seves portes aquest dissabte dia 2 al matí i migdia als amants del vi són els següents: Mas Doix, Hidalgo Albert, Tane Vins, Crivellé Valls, Mussons Vins i Burgos Porta. Les persones que dissabte s’acostin a aquests cellers podran descobrir els processos d’elaboració del vi i les característiques dels vins d’aquesta vila de la DOQ Priorat, en un moment de l’any especialment interessant atès que els elaboradors ultimen preparatius per a l’inici de la verema.

Dia 8, reconeixement als pioners locals

Una de les novetats importants d’aquesta edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga és el fet que el divendres 8 de setembre (20:00 h) es realitzarà a la plaça de la Cooperativa un acte de reconeixement als emprenedors i viticultors que l’any 1992 van decidir reprendre l’elaboració i embotellament de vi a través de la Cooperativa de Poboleda. Es tracta dels pioners locals que van posar la llavor perquè avui existeixin 14 cellers en funcionament en aquesta vila de la DOQ Priorat. Aquest acte inclourà la degustació del vi solidari elaborat recentment pels cellers de Poboleda.

Festa del Vi i la Verema, el 9 de setembre

Així doncs, després de la jornada de portes obertes del dia 2 i l’acte d’homenatge als pioners del dia 8, el dia 9 de setembre arribarà la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada d’activitats adreçada als amants dels vins Priorat. La tradicional sortida a peu a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals no faltaran a una de les cites populars més arrelades de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

La programació de la 19ª Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda el dia 9 de setembre és la següent: a partir de les 7:30 h, trobada a la carretera per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9:00 h, esmorzar popular a La Closa, a 5 euros el tiquet (500 places); a les 10:00 h, piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera; a partir de les 10:30 h, degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics, amb mercat d’artesania i productes alimentaris a la plaça del Portal; a partir de les 14:30 h, dinar a La Closa, amb amanida i paella (tiquets a 15 euros, amb límit de 250 places).

Castells i concurs fotogràfic

A les 18:00 h començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Brivalls de Cornudella. A les 23:00 h s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada es tancarà a les 24:00 h amb un ball espectacle de swing de fi de festa a La Closa. Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

El Consell Regulador de la DOQ Priorat dóna suport a les mostres i tastos populars que es porten a terme durant tot l’any a les viles d’aquesta regió vitivinícola, l’única qualificada a Catalunya i una de les dues úniques amb aquest reconeixement a l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa