VadeVi
La Fira del Vi de Falset recupera la presencialitat
  • CA

Falten encara un parell de mesos per la 27a Fira del Vi de Falset, però l’organització ha fet públic que ja han iniciat els preparatius d’una trobada que enguany vol recuperar la presencialitat. A més a més, segons les mateixes fonts, ja hi hauria una cinquantena de cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant que hi ha confirmat l’assistència.

L’esdeveniment creix aquest 2022 en dies i territorialitat, ja que ha decidit mantenir, en paral·lel a la mostra, la fórmula de l’anterior edició on durant tot el mes de maig tots els cellers del territori van obrir les seves portes, deixant tastar els vins mentre els visitants coneixien i trepitjaven territori.

Sigui com sigui, i pel que fa a la tradicional Mostra dels vins, s’instal·larà de nou a l’espai firal de l’Euterpe de Falset entre els dies 29 d’abril i diumenge 1 de maig. La informació i el programa de la Fira s’anirà actualitzant a través de la seva pàgina web. L’organització també ha anunciat que continuarà adaptant el recinte a les circumstàncies actuals amb circuits per als visitants que puguin garantir distàncies i altres mesures que siguin necessàries segons la situació del moment.

“La fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, comenta l’alcalde de Falset, Carlos Brull. En aquest sentit, s’ampliaran i potenciaran els tastos que tenen lloc en diversos espais al llarg dels dies de fira.

El Priorat serà de nou “recinte firal”

Paral·lelament, i a la vegada que la Fira del Vi recupera la mostra presencial, els organitzadors volen mantenir fórmules que van sorgir de l’era covid, com la que van activar l’any 2021 amb l’aposta de convertir tot el Priorat en el “recinte firal” de la mostra.

Enguany això es repetirà, i entre el dilluns 2 de maig i el 31 de maig, aquells que ho desitgin poden fer degustacions als cellers a partir de reserves mitjançant la següent plataforma de la web de la Fira. Els tastos, amb aforament limitat a 12 persones, es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. Aquesta fórmula va fer possible l’any passat gairebé 2.500 reserves de tastos.

“La proposta de Fira al llarg de tot el mes de maig permet als visitants transcendir la visita d’un dia i organitzar estades d’un cap de setmana o de més dies amb la idea de conèixer millor la comarca i les seves propostes enoturístiques”, apuntarà l’Alcalde.

Plataforma activa a principi d’abril

La plataforma de reserves s’activarà a principis d’abril, quan falti un mes aproximadament per a l’inici del certamen. Aquest any, també inclourà la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial.

D’altra banda, l’organització també treballa en l’ampliació d’aparcaments per millorar l’acollida del visitant i la progressiva conversió de la Fira en un certamen family friendly, per tal que també les famílies que volen gaudir de la Fira amb els més petits de la casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa