VadeVi
Màrius McGuinness: “L’èxit del VinyaSons està en el petit format i el tracte proper”
Màrius McGuinness és el director artístic del VinyaSons

!–akiadsense–>

El vi cada cop té més aliats. La cultura, en les seves diverses vessants, n’és un dels habituals i ja no es fa estrany servir una copa de vi blanc, negre o escumós just després d’una obra de teatre o durant una actuació musical. El VinyaSons és un festival que precisament va nàixer amb l’objectiu d’unir música i vi i poder gaudir-ne en espais exclusius. Enguany, que celebren la cinquena edició, el seu director artístic, Màrius McGuinness, en fa balanç.

Diuen que cinc anys consoliden un projecte.

La veritat és que estem molt contents. Quan vam començar no ens ho imaginàvem, no podíem intuir-ho; però el cert és que cada any hi ha un major interès pel projecte que ens motiva a seguir treballant perquè el festival continuï complint anys.

On són els orígens del VinyaSons?

Neix de la inquietud de l’Orquestra de Cambra del Penedès [en Màrius n’és el director] de crear un cicle de música d’estiu. Teníem clar que seria una cosa de petit format, i mentre l’estàvem imaginant, se’ns va acudir portar-lo a cellers del Penedès.

Enguany heu programat onze activitats entre finals de juny i principis d’agost. Quines novetats incorpora aquesta cinquena edició?

D’entrada, hem volgut concentrar les activitats al mes de juliol, perquè al juny no acabaven de funcionar bé; i estem contents de la decisió perquè de moment ja hem esgotat la meitat de les entrades. Un altre gran pas que hem fet és diversificar els estils musicals i la localització dels concerts de manera que, per exemple, des de fa dos anys hem sumat –als del Penedès- alguns cellers del Bages i de l’Empordà.

Quin és el criteri de selecció dels cellers on hi porteu la música?

Busquem espais que encaixin amb la filosofia de l’esdeveniment, l’èxit del festival està en què prioritza els formats petits i el tracte proper i personalitzat amb el públic. En tot cas, hem de dir que coneixíem cellers on teníem tenir clar que funcionaria i ens hi vam acostar a fer-los la proposta. Ara, n’hi ha amb qui repetim cada any perquè la fórmula ens funciona a tots i d’altres que van entrant i sortint. Estem oberts a moure’ns per territori, sempre que veiem un públic potencial interessat en la nostra oferta.

I per completar el maridatge música i vi, també hi afegiu l’element gastronòmic.

Sempre hem cregut que és una combinació necessària. I de fet, des dels orígens hem intentat implicar a empreses gastronòmiques del territori perquè puguin donar a conèixer el seu producte, producte local. Des de fa un any, s’ha sumat a l’aventura Ametller Origen, que ha fet una aposta enorme per a consolidar aquest apartat del festival. Aquest 2017, s’ofereixen sis tapes amb el preu de l’entrada que varien en funció de cada sessió.

Quines novetats podem esperar per a futures edicions?

Tenim clar que hem de continuar treballant per consolidar el festival. Però ens va pel cap crear algun espectacle propi, també de petit format, que estigui basat en el món del vi o giri al voltant del vi, i que projectaríem coincidint amb els dies del VinyaSons.

El Festival VinyaSons ofereix aquest vespre un concert de la Judit Neddermann (entrades esgotades) al celler penedesenc Can Bas i la propera actuació serà divendres 21 de juliol a l’Heretat Segura Viudas, amb música de El Amor Brujo i Anna Alàs. Trobareu tota la programació i informació del festival seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa