VadeVi
Milers de persones combaten de nou la plaga de la fil·loxera
La Festa de la Fil·loxera celebra enguany la 36a edició | Festa de la Fil·loxera

!--akiadsense-->

Una multitudinària Festa de la Fil·loxera ha tornat a combatre, per 36è any consecutiu, la plaga que a final del segle XIX va arrasar les vinyes de Sant Sadurní d’Anoia. Abans d’iniciar-se la Festa, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i la directora general de Cultura de la Generalitat, Àngels Blasco, feien entrega al president de l’Associació Festa de la Fil·loxera, Ton Amat, del diploma que acredita l’esdeveniment com a Festa Popular d’Interès Cultural.

Amb el foc i la música com a principals protagonistes, dijous 7 de setembre, a les onze de la nit, va començar l’escampada de fil·loxeretes que, en dos correfocs paral·lels, va recórrer els carrers del centre del poble, amb final a l’Era de can Guineu, com a representació de l’arribada de la plaga a la Capital del Cava.

La Festa va continuar divendres 8 de setembre a les dotze del migdia, deixant el protagonisme als fil·loxeraires més petits. La Festa de la Fil·loxera infantil, que aquest any ha celebrat a l’engròs, el 25è aniversari, va comptar amb la participació activa de 223 nens, una mostra del teixit associatiu que té l’Associació.

Divendres a la nit, milers de persones van omplir els carrers del centre del poble i la plaça de l’Església per tornar a combatre la plaga de la fil·loxera. Les danses del ball de pagesos i dels Set Savis, així com el foc dels ceps, de les fil·loxeretes -que feien 30 anys- i de la fil·loxera gran van deixar pas a un espectacular Triomf Final on es va ruixar al públic assistent amb més de 150 ampolles de cava.

La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, la Diputació de Barcelona, CaixaBank, Cargo-Trans Montserrat, Finques Pardas, Deixalles i Transports A. Plazas, caves Recaredo i Coral Transports, a més de la col·laboració de prop d’un centenar d’establiments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa