VadeVi
Oriol Artigas atrau centenars de professionals del vi a la fira Natrus
  • CA

Oriol Artigas és un dels viticultors i productors de vi natural (o sense sulfits, o de mínima intervenció, el nom de l’etiqueta és el que menys importància té) de moda. Aquest jove de Vilassar de Dalt elabora al seu celler de Llinars del Vallès un bon nombre de referències vinícoles on, sovint, la pansa blanca és protagonista. La major part dels seus vins són de vinya vella i de parcel·la única i es venen amb èxit a tot el món. 

Dilluns passat, el viticultor va celebrar a casa seva, a Can Guardiola, a Vilassar, i en plena Serralada Litoral, la tercera edició de Natrus, una fira vinícola per a públic del sector que va aplegar quaranta productors de vi natural de Catalunya i d’una colla de països més (França, Itàlia, Geòrgia, Grècia, els EUA, Àustria, Alemanya, Bolívia, Mèxic i Espanya). Artigas és un personatge reconegut i estimat al sector i sempre és present a les fires d’aquesta mena que s’organitzen a tot arreu; els productors el coneixen i no volen perdre’s aquesta convocatòria.

Així, des que es van obrir les portes, els camps annexos a Can Guardiola van convertir-se en una festa sota el sol i el cel blau (cap a la tarda, clatells i braços vermells copsaven aquesta realitat); música, oferta gastronòmica a càrrec d’una quinzena de restaurants de proximitat, però també de Geòrgia, Santander, Lisboa, Santa Bàrbara (Califòrnia), Canadà, Dinamarca i Eïvissa, i centenars de referències de vi a l’abast que van permetre al visitant fer una radiografia del moment per què passa el vi de mínima intervenció. De fet, podem afirmar sense por de passar-nos de frenada que Natrus és una fira internacional: s’hi va sentir parlar gairebé tant d’anglès i francès com català.

La fira va atraure més de set-centes persones | Foto: Òscar Pallarès

La taula simpàtica

Una curiositat divertida de la fira d’Artigas és la taula simpàtica: un estand disponible per a tot aquell que ho vulgui i que no forma part del cartell inicial de Natrus. “Cada celler té el seu propi espai, però també tenim la taula simpàtica perquè tots aquells productors que s’acosten a la fira i que potser duen una caixa de vi al cotxe tinguin l’oportunitat de posar-s’hi i donar-lo a tastar”, explicava Artigas. “Penso que és una cosa única d’aquesta fira nostra, i és que la fira off ja té lloc de manera oficial dins el mateix Natrus”, afegeix rient. Per la taula simpàtica, hi van passar gairebé una trentena més de productors. 

“Estic content i orgullós, Natrus ha estat un any més un èxit més gran del que podem assimilar. Realment, no podem demanar més”, valorava Artigas. 

Després que més de 700 persones passessin per Can Guardiola, les portes de Natrus tancaven a les 18 h, però la festa es va allargar força més enllà i va culminar amb un sopar d’organitzadors i de productors. Mentrestant, una part del públic es va desplaçar uns pocs centenars de metres i es va dirigir cap a l’ermita de Sant Mateu, al Club Gastronòmic Sant Mateu 993 (Premià de Dalt). Organitzat pel Leandre Gastrobar (Alella), hi va tenir lloc l’Esbarjo, un espectacular festival gastronòmic on diversos joves talents van cuinar per a 85 afortunats comensals un sopar de dotze plats maridats amb vins que van ser el complement perfecte per tancar una jornada vinícola en plena natura difícil d’oblidar. Natrus hi érem… i ens sentim contents d’haver-ne pogut gaudir!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa