VadeVi
Petits elaboradors reivindiquen els caves Gran Reserva a Olèrdola
  • CA

Ampliar el coneixement dels caves Gran Reserva, potenciar el seu consum i reforçar la percepció de qualitat d’aquests vins escumosos amb criances en ampolla superiors als 30 mesos entre professionals i públic final.

Amb aquesta premissa neix Experiència Gran Reserva, un esdeveniment que té com a objectiu la promoció dels caves Gran Reserva elaborats per petites i mitjanes empreses. La iniciativa, promoguda per Pimecava, se celebrarà el proper 21 d’octubre al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Aquest és el primer cop que s’organitza una mostra dedicada exclusivament als caves Gran Reserva elaborats per petits i mitjans elaboradors en el seu propi territori. Segons el president de Pimecava, Xavier Nadal, es vol “fer descobrir al consumidor final la diversitat i les qualitats d’aquests vins escumosos tan especials amb la presència dels propis elaboradors”.

L’artesania feta cava

Una de les principals característiques de l’Experiència Gran Reserva és que tots els caves que s’hi presentaran provenen de petits i mitjans elaboradors. Molts d’ells es basen en la tradició vitivinícola familiar, heretada de generació en generació, per a elaborar els seus caves: el respecte pel territori, l’ús de tècniques artesanals, la cerca de la qualitat i l’excel·lència en cada cava… Un llegat que permet elaborar caves amb personalitat, on cada detall és important.

Són aquests valors els que els cellers participants volen transmetre amb l’Experiència Gran Reserva, “acostar la manera de ser i la nostra forma de treballar a tots aquells que s’interessen en els nostres caves”, ha comentat Nadal que ha afegit: “d’aquesta manera els consumidors prendran consciència de tota la feina que hi ha darrera d’un cava d’alta gamma”.

Tast de caves prèmium rodejats d’un extraordinari patrimoni històric

L’escenari escollit per a la celebració de l’Experiència Gran Reserva no és casualitat. El Conjunt Monumental d’Olèrdola és un dels enclavaments històrics més importants del Penedès. La seva situació estratègica, permet gaudir d’unes vistes del paisatge típic del Penedès –boscos mediterranis, vinya, camps de fruiters–, amb el mar de fons. “Aquest lloc és estratègic per a nosaltres, ja que ens permet explicar visualment als assistents on neixen els caves que podran tastar durant l’esdeveniment“, ha explicat Nadal.

A més, els assistents a l’Experiència Gran Reserva, tindran l’oportunitat de visitar les restes arqueològiques del Conjunt Monumental d’Olèrdola, i fer un recorregut per la història del territori a través dels vestigis de les diverses comunitats que han viscut a la zona al llarg del temps, moltes d’elles lligades a la viticultura.

Per a l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, la decisió de celebrar un acte d’aquestes característiques al Conjunt Monumental d’Olèrdola, suposa una gran oportunitat per a unir dos elements del patrimoni del Penedès: el cava i la història: “És el primer esdeveniment dedicat als vins escumosos que acollim i ens fa especial il·lusió que sigui en aquest enclavament històric. Un entorn màgic per a gaudir de caves d’alta qualitat”. Ramírez també ha volgut la col·laboració de l’Agència Catalana de Patrimoni, gestora de l’indret.

Durant l’acte també hi haurà una oferta gastronòmica variada, perquè tothom qui o vulgui pugui maridar o fer un petit most amb petits platets de productes locals. L’horari de l’Experiència Gran Reserva serà d’11h a 14.30h i de 16h a 19.30h del vespre. Els assistents podran accedir-hi adquirint una entrada per 18€ que els permetrà tastar tots els caves Gran Reserva que s’exposin a l’esdeveniment.

Per altra banda, diverses botigues especialitzades i restaurants del territori estan distribuint vals descompte de 6€ entre els seus clients. Dins del recinte, també hi haurà la possibilitat de comprar ampolles de cava. El tíquet d’entrada inclourà un val descompte de 3€ per per l’adquisició de qualsevol cava Gran Reserva. L’organització anirà donant els detalls de l’acte a través de la web www.pimecava.com i les xarxes socials de Pimecava amb el hashtag #ExperienciaGranReserva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa