L’Associació Festa de la Fil·loxera comença el mes de setembre amb força. Divendres 1 de setembre donarà el tret de sortida al cap de setmana de la ‘Fil·loxera solidària’ que coincidirà, enguany, amb la celebració del 25è aniversari de la Festa infantil i del 15è aniversari de la Fil·loxera dels Avis.

Així, la primera activitat tindrà lloc el mateix divendres a les 18h de la tarda amb la Festa Final dels Tallers de la Fil·loxera, a la plaça de l’Ajuntament. La participació està oberta a tots els nens que hi assisteixen amb alguna de les samarretes grogues de la Festa.

Dissabte al matí, a partir de les 11h, els més petits del poble podran jugar amb els inflables i participar a diversos tallers que s’organitzaran a la plaça de l’Ajuntament.

Els actes de la ‘Fil·loxera solidària’ continuaran a la nit del mateix dissabte amb el Sopar de la Gàrgola, al qual es pot participar a preus més populars (10€ pels adults i 5€ per als infants). El ‘Pa amb tomàquet de la Gàrgola’ es farà a l’Era d’en Guineu ja que la plaça de l’Església estarà ocupada pels actes del 25è aniversari de la Festa infantil. Des de la organització s’ha escollit aquest emplaçament ja que és un lloc emblemàtic en el que va ser la lluita contra la plaga de la fil·loxera i és on, any rere any, finalitza l’Escampada de Fil·loxeretes del 7 de setembre.

Un dels plats forts d’aquest 2017 serà la celebració del quart de segle de la Festa infantil. Més enllà de l’activitat que s’organitza cada 8 de setembre al migdia (coincidint amb els dies oficials de l’esdeveniment), l’Associació ha volgut donar la possibilitat als més petits perquè puguin viure una Festa com la dels grans, és a dir, amb la baixada des de Cal Ritu i la representació -triomf final inclòs- a la plaça de l’Església. I ho faran dissabte 2 de setembre a les vuit del vespre.

Des de dues hores abans, tots els elements estaran plantats a la plaça de l’Ajuntament i, la representació a la plaça de l’Església serà una adaptació que comptarà amb la col·laboració del grup teatral Un Pam i Dos Dits.

15 anys apropant la Festa als més grans

Com cada any, i ja en van quinze, el diumenge previ a la Festa estarà marcat per la Fil·loxera dels Avis, que se celebra a partir de les sis de la tarda. Aquesta és una versió reduïda de la Festa que es fa a la Casa dels Avis i a la Residència de Dia de l’antic Hospital, amb l’objectiu que les persones més grans de la vila també puguin gaudir de l’activitat. L’Associació té previst celebrar aquest aniversari amb una petita sorpresa durant l’acte.

La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia, enguany declarada Festa Popular d’interès cultural, recorda cada 7 i 8 de setembre com a final del segle XIX els sadurninencs vam superar la plaga que va arrasar les vinyes del municipi. Trobareu més informació en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix