VadeVi
Tast solidari en el marc de la “Music Valls Va de Vins”
  • CA
L’Ajuntament de Valls i la DO Tarragona donen suport al projecte ‘Dóna-li força, dóna-li vida!’ de la Fundació Noèlia

!–akiadsense–>

El «Tast a la Solidaritat» tindrà lloc el dia 13 de maig a les 19 h de la tarda al Pati de Valls en el marc de la mostra de vins «Music valls Va de Vins» de la DO Tarragona (que omplirà els carrers de la capital de l’Alt Camp entre els dies 12, 13 i 14 de maig). El tast consistirà en la degustació de vins elaborats amb varietats de raïm tradicionals i estarà dirigit per Miguel Figini, coordinador de l’Espai el Vi Català.

Per segon any consecutiu la mostra organitza aquesta activitat, la recaptació de la qual anirà destinada íntegrament al finançament del projecte de recerca impulsat per la Fundació Noèlia, ‘Dóna-li força, dóna-li vida’.

La Fundació Noelia, Nens contra la Distròfia Muscular Congènita per Dèficit de col·lagen VI, va ser constituïda al 2015 amb la finalitat de recaptar fons per la investigació d’aquesta malaltia minoritària. Es tracta d’una malaltia degenerativa i sense cura que afecta els músculs i està causada per una mutació en alguns dels tres gens implicats a la síntesi del col·lagen. Es calcula que hi ha unes 50 persones afectades per aquesta malaltia a l’estat espanyol i unes 250 a tot el món. Així, aquesta Fundació dóna suport a la investigació de possibles línies que puguin millorar les condicions de vida d’aquests afectats.

A més, enguany té com a nou repte finançar dos projectes amb l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En primer lloc obrir una línia d’investigació, que permetrà seguir fent diagnòstics de pacients i donarà continuïtat a un projecte d’investigació bàsica en relació aquesta malaltia, que havia quedat sense finançament; en segon lloc, la fundació vol crear un Registre Nacional d’afectats a l’hospital Sant Joan de Déu i donar continuïtat al coneixement de la Historia Natural de la Malaltia. Aquests registre permetrà poder fer un Registre Internacional més acurat i poder realitzar assajos clínics que es traduiran en futures teràpies o tractaments. Ambdós projectes tenen una durada de dos anys i el seu cost total és de 134.925 euros.

Tiiquets ja a la venda

Les persones interessades en participar al «Tast a la Solidaritat» poden adquirir el seu tiquet de 10 euros en un dels 4 punts de venda habilitats. A Valls, a l’Oficina Municipal d’Informació Turística de Valls (carrer de La Cort 61) i a l’Oficina de la DO Tarragona (carrer de La Cort 41 baixos); a Cabra del Camp, a la Perruqueria ‘Un&Una’; i també a la Botiga ‘Fontallum’ a Camarles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa