!--akiadsense-->

L’ajuntament d’Avinyonet del Penedès és el principal organitzador, i treballa per mantenir el creixement de la proposta, que l’any 2016 va seduir a un total de 1.390 visitants.

Des del primer moment es va tenir molt clar que el focus havien de ser els cellers petits, diu Lluís Carsí, el regidor de Turisme d’Avinyonet del Penedès. I afegerix que és per diferents motius: “en primer lloc, parlem d’un món de viticultors joves, inquiets i ben preparats que han donat un valor afegit al raïm que produeixen i, en els darrers anys, s’han llançat a crear molts microcellers arreu de Catalunya. Utilitzen diferents métodes d’elaboració, des dels ancestrals fins als més tècnics, pasant per ecològics i biodinàmics, amb un resultat d’àmplia gama de productes”.

Però també, deia Carsí, “per donar visibilitat a tots aquests projectes i ajudar a la comercialització dels productes, donat que a la majoria de fires i mostres no hi poden accedir econòmicament i en altres es restringeix per l’origen o tipus de productes”.

L’activitat central del Microvi 2017 és com cada any la Mostra de petits cellers. Serà dissabte dia 22 d’abril a l’Avinguda Principal de l’Alboçar de les 11h a les 15h i de les 17:30h a les 22h. L’entrada costa 15 euros .

En aquesta edició hi participaran els cellers:

Aixalà Alcait (Priorat), Artcava (Cava), Can Ràfols dels Caus (Massís del Garraf), Can Vich (Penedès / Vall del Mediona), Carisma (Costers del Pirineu), Castell de Pujades (Clàssic Penedès), Cava Avinyó (Cava), Celler 10 d’abril agricultura ecològica (Cava / Penedès), Celler Balaguer i Cabré (Priorat), Celler Can Casals (Penedès), Celler Comalats (Costers del Segre), Celler Escoda Pallejà (Priorat), Celler Esteve i Gibert (Penedès), Celler Frisach (Terra Alta), Celler Mas Candí (Penedès), Celler Sanromà (Tarragona), Celler Terra de Marca (Cava / Penedès), Clos Colltor (Pla de Bages), Clos de l’Ona (Priorat / Montsant), Cava Cuscó Berga (Cava / Penedès), Domaine Singla (Rosselló), Foresta (Massís del Garraf), L’Apical (Penedès), Maison Albera (Rosselló), Maria Rigol Ordi (Cava), Mas Comtal (Penedès), Mas de la Caçadora / Brugent (Sense D.O. comarca del Priorat), Mas dels Clavers (Penedès / Valls de l’Anoia), Noguerals (Montsant), Parxet (Cava / Penedès), Rubió de Sòls (Costers del Segre), Sabaté i Mur vinaters (Priorat), Serralada de la Marina (Alella), Vinos en voz baja (Rioja Baja), Vins JOC de JOrdi Oliver (Empordà), Vinyes d’en Gabriel (Montsant), Vinyes Singulars (Sense DO)

L’encarregat de triar quin són els cellers que hi ha participat és Joan Olivella que explicava que el principal criteri és que sigui un petit elaborador “tot i que això és difícil de determinar, ja que en funció de la zona d’elaboració es pot ser petit amb 5.000 ampolles o amb 30.000. Volem que el Microvi sigui una mostra representativa dels elaboradors de tot els Països Catalans, però en disposar d’un espai limitat, hem de considerar la cobertura de les zones d’elaboració com un dels primers filtres. Un altre és que els cellers elaborin productes de qualitat, amb vins de les seves pròpies vinyes i, en menor mesura, que ho facin amb varietats autòctones de la seva zona. També tenim en compte que no hagi participat en cap de les edicions anteriors”.

MicroVí, però són moltes més activitats que trobareu aquí

I si voleu comprar les entrades de forma anticipada ho podeu fer aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa