VadeVi
El vi català fa festa aquest cap de setmana a la Candelera i al ‘Trufforum’

La 172a Fira de la Candelera deixa enrere el format en línia del 2021 i l’híbrid del 2022 per recuperar “la normalitat”, sense restriccions sanitàries. Així ho expressaven veus del consistori de Molins de Rei en el moment de la presentació de la nova edició que tot just se celebra aquest cap de setmana al municipi. No obstant això, mantenen la instal·lació dels estands a una sola banda de cada carrer (a excepció del planter, on la disposició del material ho fa inviable) per tal d’esponjar la fira, facilitar l’accés dels visitants als estands i als comerços i arribar a més zones de la vila. Entre les novetats d’enguany, apuntar que el recinte firal arriba al barri de la Granja.

Sigui com sigui, aquesta cita torna a ser el punt de trobada d’aficionats a la gastronomia i els vins, que tenen una significativa presència. Més enllà de la seva participació en l’espai firal en la ja 43a edició de la Fira de Vins i Caves, també hi ha algunes activitats programades per a donar a conèixer la producció vitivinícola del país.

D’altra banda, continua l’activitat dins l’Espai de Tastos i Degustacions instal·lat a la Plaça de la Llibertat. Aquest dissabte s’estrena amb un concurs de vins per parelles (10:00 h), i al migdia (13:00 h), l’enòleg i investigador de l’INCAVI Enric Bartra guiarà un tast representatiu de vins de les diferents denominacions d’origen de Catalunya, activitat que es repeteix demà a partir de les 11:00 h. La clausura de les activitats en aquest espai es farà amb un tast guiat en aquest cas pels Socis del Celler.

Tot plegat, se suma a les activitats i maridatges guiats de “grans escumosos” i “vins brisats” que han tingut lloc aquests primers dies de fira.

A Vic, trufes i bombolles

Mentrestant, a l’Espai Sucre de Vic ha arrencat aquest divendres 3 de febrer la fira Trufforum, una iniciativa ideada i promoguda des de l’European Mycological Institute (EMI), que neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals.

La periodista Empar Moliner maridarà tòfona amb bombolles acompanyada del xef Lluc Crusellas, en un acte que conduirà la també periodista Helena Garcia Melero. La trobada s’allargarà fins demà diumenge dia 5.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa