VadeVi
Aquest divendres es lliuren els premis del Concurs Tastavins DO Penedès 2021
  • CA

El proper divendres 14 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, se celebrarà l’acte d’entrega de la 55ena edició del Concurs Tastavins DO Penedès, que organitza l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la Denominació d’Origen Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca. Per primera vegada, la cerimònia serà retransmesa en directe per Penedès TV, en un programa especial que començarà a les 20h, presentat per David Jobé i Judit Cortina d’Enoturista.cat.

L’acte començarà amb un vídeo resum del tast que el panell de tastadors varen celebrar el passat dilluns 3 de maig a l’edifici de l’enològica de Vilafranca. En aquest tast, els 30 sommeliers, enòlegs, periodistes, restauradors i representants de distribuïdores de vins van analitzar i puntuar 150 mostres de quasi 50 cellers diferents. Una edició record tant en mostres com en cellers.

Un cop explicat com va anar el tast, començarà l’acte d’entrega de medalles pròpiament dit. Repartit en 7 categories –blancs joves, blancs criança, rosats, negres joves, negres criança, Clàssic Penedès i xarel·lo– els cellers pujaran a l’escenari de l’auditori a recollir les medalles. Per cada categoria es reparteixen 3 bronzes, una plata i un or. Cal destacar que en aquesta edició 24 cellers opten a medalla.

A causa de les restriccions provocades per la covid, a l’acte només hi assistiran els representants dels cellers premiats, així com una representació de membres de l’Acadèmia Tastavins Penedès i les institucions participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa