VadeVi
La dona més vella del món, amb 118 anys, conta el secret de la llarga vida
  • CA

Una monja francesa és des d’aquest mes d’abril la dona més vella del món -i així ho acredita el Guiness dels Records. Lucile Randon, o més coneguda com a Germana André, va néixer l’11 de febrer de 1904 i actualment té 118 anys, essent a més a més la persona que té el rècord d’haver superat la Covid19 i de ser, evidentment, la monja més vella del planeta.

La Germana ha dedicat part de la seva vida a l’ensenyança, també fou institutriu i cuidadora d’infants durant la Segona Guerra Mundial. Al llarg d’una trenta d’anys, va treballar en orfenats i tenint cura també de persones grans en un hospital francès. Ha superat doncs, guerres, la grip espanyola i ara també la pandèmia de la Covid19.

La Germana André beu una copa de vi diària | PRODECA

I quan se li pregunta pel secret d’haver sumat tants anys i haver superat tantes complicacions, parla de dos productes: no falta una mica de xocolata, ni tampoc una copa de vi cada dia.

“Potser és aquest got de vi diari és el gran secret de la seva longevitat”, comenta al diari Times Now un dels cuidadors de la monja. I s’afanya a afegir que en cap cas està animant la gent a beure vi, però ho constata com una de les curiositats que formen part de la rutina diària de la Germana André i que, perquè no, podrien ser el secret per una llarga i plena vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa