El concurs dels Premis Vinari dels vermuts catalans ha arribat a la seva última cita de tast: la fira de la Festa Major del Masnou celebrada aquest diumenge 27 de juny. Amb totes les ganes d’una jornada festiva i, sobretot, aplicant les mesures Procicat, l’ajuntament del Masnou ha acollit la Fira a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil.

Amb el suport de la Federació del Comerç, la Indústria i el Turisme de Masnou, han reunit més de 30 entitats locals, a més del concurs dels Premis Vinari dels vermuts, amb l’objectiu de donar a conèixer els productes de proximitat i accedir-hi d’una manera lúdica. Tot el dia ha estat amenitzat amb espectacles infantils, desfilades, concerts, i l’afluència nombrosa per tal que el Masnou hagi pogut tornar a celebrar la seva Festa Major.

Els Premis Vinari ha exposat l’àmplia diversitat de vermuts catalans als masnovins i masnovines en varies degustacions populars durant tot el dia i s’han registrat 420 vots amb les opinions dels consumidors. D’entre la setantena de vermuts presentada, els consumidors del Masnou l’han avaluat de la mateixa manera que fa el jurat professional dels Premis Vinari, amb un tast a cegues -sense saber la marca ni el preu- de les diferents categories de vermuts tradicionals blancs, negres i reserva, la categoria de vermuts innovadors corresponent als altres estils més nous, així com les millors etiquetes de l’any. La tria està feta i el Masnou apunta com a preferits:

 • Entre els vermuts blancs, el més votat ha esta el Dos Déus Blanc.
 • En la categoria de negres tradicionals, ha destacat el vermut Miró Rojo de Reus.
 • Pel que fa als vermuts reserva, aquells que han passat un afinament en botes de fusta, hi ha més predilecció pels vermuts Perucchi Gran Reserva, el Dos Déus Reserva i també el vermut Miró Reserva de Reus.
 • En temes de novetats, els més votats dels innovadors ha estat el Vidalba Edició
  Especial 1976
  , un vermut elaborat amb vi negre i arrodonit amb un generós sec de
  1976 d’Alella Vinícola.
 • I de les etiquetes de vermuts que més atrau als masnovins ha destacat la del vermut Xalar de Coca i Fitó.

Aquesta població, juntament amb Palamós, Cambrils i Tossa de Mar, ha estat una més dels jurats populars per triar les millors versions de vermuts de l’any. Finalment, al setembre s’organitzarà l’acte final de lliurament dels Premis a la ciutat de Reus, on es concediran els reconeixements als millors vermuts blancs, rojos o negres, reserva, innovadors, l’etiqueta i al millor vermut per a còctels amb una recepta original creada pel Club del Barman de Catalunya.

Des dels Premis Vinari s’agraeix especialment les col·laboracions de tots els ajuntaments
implicats per promoure els productes de proximitat i totes les mesures preventives perquè les jornades de tastos de vermuts hagin esdevingut un èxit.

Nou comentari