L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Vinseum ja van organitzar el mes de juliol de l’any passat, per primera vegada, un cicle de literatura i vi basat en tres converses entre un autor i un celler. Aquest 2021, les dues entitats tiren endavant una nova edició d’aquest cicle, que tindrà lloc de manera presencial a l’auditori del Vinseum, a Vilafranca del Penedès, i per al qual caldrà reservar entrada gratuïta a entrades.vinseum.cat, per bé que també hi ha la possibilitat de seguir les converses en línia.

La primera trobada serà dijous 13 de maig, a les 19h, amb l’escriptor Eduard Márquez, que conversarà amb Raimon Coll del celler Terra de Marca (Penedès) amb conducció del vocal de l’AELC Ricard Ruiz Garzón. Márquez és autor, entre d’altres, de Cinc nits de febrer (2000), de La decisió de Brandes (2006) i L’últim dia abans de demà (2011).

Dijous 20 de maig tindrà lloc la segona conversa, amb l’escriptora Mar Bosch i Eva Bonet, del celler de Comalats (Costers del Segre), que conversaran amb Sebastià Portell, secretari de l’AELC. Bosch ha publicat La dona efervescent (2020), Vindràs amb mi després del diluvi (2018) i Les generacions espontànies (2016), entre d’altres.

La darrera trobada serà dijous 27 de maig amb l’escriptor Jordi Cussà i Pili Sanmartín, del celler Bàrbara Forés (Terra Alta), conduïda per la periodista vinícola Montse Serra. Jordi Cussà és escriptor, traductor, dramaturg i autor de Cavalls salvatges (2000), Formentera Lady (2015) i El primer emperador i la reina lluna (2021), entre d’altres.

L’activitat compta amb el patrocini de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes. També amb el suport de la Biblioteca Torres i Bages i la llibreria La Cultural.

Nou comentari

Comparteix