VadeVi
La 26a Festa de la Verema del Bages se celebrarà a l’octubre

La 26a edició de la Festa de la Verema del Bages tindrà lloc els dies 2 i 3 d’octubre amb epicentre a Artés i amb la comarca del Bages com a protagonista. La festa vol recuperar alguns dels actes més rellevants, sempre que la normativa sanitària ho permeti. El que si es podrà veure a Artés és una exposició amb els cartells dels últims anys de la festa.

El fotògraf artesenc Sebastià Plans, que ha signat la majoria de cartells de les edicions de la Festa, enguany s’ha jubilat i ha deixat pas a l’estrena de la jove dissenyadora artesenca, Aina Girabal. L’exposició de cartells esdevindrà un reconeixement a Sebastià Plans per la seva aportació al llarg de les diverses edicions.

Tot i que el programa d’actes complet es donarà a conèixer el mes de setembre, l’organització ha avançat que la inauguració es farà a el dia 1 d’octubre al vespre a la Torre Lluvià de Manresa, en un acte que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i els quatre cellers ubicats a la capital bagenca. Prèviament, dijous 30 de setembre, es preveu la celebració de la Nocturna Vinum, amb activitats i vins de la DO Pla de Bages a un total de tretze establiments, la gran majoria de Manresa.

La Festa de la Verema s’ha convertit en un punt de trobada imprescindible per als cellers que formen part de la DO Pla de Bages. Enguany vol fer una mirada el màxim optimista cap al futur de la viticultura a la comarca, malgrat les situacions de dificultats que el sector també pateix a causa de la pandèmia. La Ruta del Vi de la DO Pla de Bages, projecte conjunt del Consell Comarcal del Bages i la DO Pla de Bages, s’ha incorporat enguany a la comissió organitzadora, formada per l’Ajuntament d’Artés, la Confraria dels Vins del Bages, la DO, els cellers d’Artés i representats del teixit associatiu del municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa