VadeVi
Rècord de participació als Premis Vinari de vermuts amb prop de setanta referències

Aquesta setmana ha finalitzat el període d’inscripcions als Premis Vinari dels vermuts catalans 2021, i el resultat ha estat rècord de participació amb seixanta-vuit marques presentades. Una xifra que valida el certamen, que enguany celebra la seva setena edició, i que sobretot reafirma el bon moment que viu el sector vermuter i la seva aposta per elaborar productes originals i innovadors. De fet, és precisament la categoria dels vermuts innovadors la que més ha crescut en participació en la present edició.

Sigui com sigui, les prop de setanta referències es tastaran a cegues seguint un sistema d’avaluació mixt: d’una banda, a partir d’una jornada de tast professional a Reus; i de l’altra, amb la comptabilització de votacions populars recollides en el marc de jornades que s’organitzaran en diferents municipis de Catalunya.

El tast professional: 10 de maig a Casa Navàs

La jornada de tast professional es farà dilluns 10 de maig a Casa Navàs de Reus (Plaça del Mercadal) amb un programa que donarà el tret de sortida a quarts de deu del matí i que acollirà un jurat professional per tal que faci el tast i avaluació de totes les referències presentades. Entre les persones confirmades a la jornada hi ha Joan Miquel Canals, president dels enòlegs catalans; Joan Carrion, vicepresident dels sommeliers per Tarragona; Andrea Senna, de Las Vermudas; Xisco Albertí, de La Vermutera de Mallorca, Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers; els sommeliers Bruno Tanino i Nika Shevela; Toni Bru, sommelier i cap de cuina del Restaurant El Celler de l’Aspic; Marc Niubó, sommelier de la Bodega La Parra de Reus; Carlos Montagut, distribuïdor de l’Orangette de Reus; i el bàrman George Restrepo, director i fundador de Cocteleria Creativa, entre d’altres.

Als resultats d’aquest tast professional s’hi sumaran als vots populars obtinguts en les jornades que s’organitzaran en diversos punts de Catalunya i que permetran escoltar la veu del consumidor que habitualment pot gaudir d’aquest aperitiu. Si les circumstàncies sanitàries ho permeten, els Vinari viatjaran fins a Palamós (1 de maig), Terrassa (8-9 de maig), Cambrils (5 de juny), El Tossa de Mar (12 de juny) i El Masnou (26 de juny).

Els Premis Vinari dels vermuts catalans neixen amb l’objectiu de donar veu i fer difusió de la varietat de productes que s’elaboren de punta a punta del país i premiar-ne la qualitat. El concurs compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el suport i patrocini dels ajuntaments de Terrassa, Palamós, El Masnou, Cambrils, Tossa de Mar, i també la col·laboració de Bon Preu-Esclat, Sanmy-Geiser, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Riedel Euroselecció, Gràfiques Varias, Club del Barman de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa