Bodegas Tenerguía encara estan aclaparats per l’interès que ha despertat el seu vi ‘Cumbre Vieja‘, però es mostren satisfets d’haver acabat tots els estocs existents del producte. Aquest vi negre, elaborat a partir del cupatge de sis varietats, tot just ha anunciat que ja no li queda ni una sola ampolla de l’anyada que tenia el mercat, la 2019, ni en l’àmbit local de La Palma, ni en la resta de les Canàries o territoris on s’exportava de la Península.

El vi ha cridat l’atenció pel fet de compartir nom amb el volcà de La Palma, protagonista aquests darrers tres mesos de l’actualitat de l’illa canària. “El boom ha estat impressionant”, comenta l’enòleg de la marca Carlos Lozano. Malgrat l’anyada del vi és del 2019, les deu mil ampolles que han sortit al mercat ho han fet aquest mes de febrer i amb la mirada posada, segons els elaboradors, en el sector de la restauració.

Una imatge recent de verema a les vinyes canàries de Bodegas Tenerguía| Bodegas Tenerguía

Segons el celler, la venda del vi va ser molt tranquil·la durant els primers mesos, però a partir de setembre que hi va haver l’erupció del volcà, es van començar a disparar fent que a les poques setmanes ja no quedés cap ampolla al mercat. Qui el vulgui tastar, diuen des de Tenerguía, haurà d’esperar a la propera anyada, que sortirà aquest proper 2022.

Sigui com sigui, i segons ha compartit també l’enòleg del celler, el cert és que malgrat els rius de lava i els greus danys provocats per l’erupció, sembla que les vinyes no haurien patit greus afectacions. Segons Carlos Lozano, fins i tot podria tenir algun efecte positiu, ja que “la cendra està acumulant i generant un subsòl que pot resultar molt fèrtil per la planta“.

Bodegas Teneguía és un celler amb més de seixanta anys d’història que ha rebut diversos reconeixements al llarg d’aquesta trajectòria per les seves elaboracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa