VadeVi
Sorpresa, agraïments i reivindicació d’allò propi
  • CA

Aquest divendres s’han donat a conèixer els vins guanyadors dels Premis Vinari 2021 en les categories joves. Una aposta de l’organització del certamen per contribuir a promocionar els vins d’anyada coincidint amb els mesos d’estiu, que són els d’òptim consum per aquestes elaboracions. Els Premis van recaure en un vi de la Terra Alta (laFou els Amelers 2020), dos del Penedès (Masia Freyé Syrah Sumoll 2020 de Vallformosa, i el Black 2020 de MontRubí), i un Cava (Honor Cava Brut Ecològic 2019 del celler Jan Vidal).

Els seus responsables han reaccionat de manera similar davant l’obtenció del Premi. D’entrada, amb sorpresa; i un cop assimilat el reconeixement, també han coincidit en agrair l’equip que ha fet possible el producte, des dels viticultors que cullen el raïm fins les persones que fan la comercialització del producte embotellat. Sumat a tot això, sempre hi ha un punt d’autoafirmació del producte, de reivindicar allò que ha pogut atrapar els tastadors del concurs i l’ha fet mereixedor del màxim guardó de la seva categoria.

Recollim aquí algunes de les valoracions dels seus responsables.

Gala d’Estiu dels Premis Vinari 2021: el celler Jan Vidal rep el Premi al Millor Vi Escumós Jove | Vadevi/Jordi Play

Vinari Gran Or Millor Escumós Jove 

Honor Cava Brut Ecològic 2019 del celler Jan Vidal (DO Cava) 

Xavier Mañé, responsable de Jan Vida: “Aquest Premi és tota una sorpresa per nosaltres. Vull agrair els organitzadors dels Premis Vinari per la promoció que fan dels vins i caves de Catalunya i també donar les gràcies a tot l’equip de Jan Vidal que fa possible aquest producte guanyador. Tothom, des de qui ens porta la vinya, fins les persones que hi ha al celler. Gràcies a la seva dedicació, avui podem celebrar aquest premi tan inesperat”.

Ramon Roqueta, propietari d’Abadal durant la Gala d’Estiu dels Premis Vinari 2021 | Vadevi/Jordi Play

Vinari Gran Or 2021 al Millor Vi Blanc Jove 

LaFou els Amelers 2020 (DO Terra Alta)

Ramon Roqueta, propietari del celler: “És un orgull molt gran rebre aquest premi entre tots els grans vins blancs que hi ha a Catalunya. Em fa feliç especialment perquè és un reconeixement a la identitat i al gran treball que s’està fent a la DO Terra Alta amb les seues garnatxes”.

Roqueta, de fet, ja va comentar en el moment de recollir el premi que la garnatxa blanca fou la raó per la qual va néixer el projecte terraltí. “És una varietat que representa molt bé el territori i ens fa sentir especialment orgullosos que sigui aquest vi precisament qui hagi convençut el paladar dels tastadors en una avaluació a cegues”.

Marta Vidal, CEO de Vallformosa, en el moment de recollir el guardó | Vadevi/Jordi Play

Vinari Gran Or 2021 al Millor Rosat

Masia Freyé Syrah Sumoll 2020 de Vallformosa (DO Penedès)

Marta Vidal, CEO Vallformosa: “Vull agrair els organitzadors i sobretot a les prop de 600 persones que formen part de Vallformosa: viticultors que són garants de la qualitat de producte i a tot l’equip que treballa per fer realitat i acostar al consumidor el que nosaltres ens apassiona. Seguirem treballant per això”.

Chiara Sorgente, Export Manager de MontRubí, recollint el Premi Vinari | Vadevi/Jordi Play

Vinari Gran Or 2021 al Millor Negre Jove 

Black 2020, de MontRubí

Alejo Peris, propietari del projecte: “Estem encantadíssims, és una enorme satisfacció haver estat reconeguts un any més amb el Vinari al millor negre jove”, dirà recordant que aquest és el segon cop que s’enduen el màxim reconeixement amb el Black; “però no només això, de fet ens fa especialment feliços haver estat finalistes amb el nostre projecte d’enoturisme, perquè nosaltres tot just estem començant i competíem al costat de grans projectes catalans més consolidats”.

El nom de MontRubí, a més a més, apareix al llistat de les millors vinyes de Catalunya per visitar, “i això ha estat encara més sorpresa per a nosaltres, perquè cuidem molt les finques, les plantes i el seu fruit són la nostra raó de ser. Ens ha emocionat molt aquest reconeixement, tan a mi com a tot l’equip, però sobretot al viticultors que les treballa. Estem realment molt agraïts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa