VadeVi
Suc del Cel, de Fet a Sóller, el millor oli ecològic del món
  • CA

Un any més els olis ecològics de les Illes Balears han fet bon paper a la fira de producte ecològic més important del món. Parlam de Biofach 2022 que s’ha fet aquests setmana a la ciutat alemanya de Nüremberg.

En aquesta edició, tres olis de les Illes han estat reconeguts entre els 20 millors del món i menció especial mereix Suc de Cel de Fet a Sóller, que ha guanyat el màxim guardó a Biofach. Cal destacar també el bon paper d’Oli Morvedra, que ha quedat quart, entrant en el top ten, i Oliric, que havent quedat 14è se situa entre els vint millors olis de la fira.

Una notícia que es coneixia coincidint amb la visita a Biofach de la consellera d‘Agricultura que va anar a la fira per donar suport als productors illencs que es dediquen a la producció ecològica i que tenien un stand propi a la mostra gràcies a la conselleria. En aquesta parada hi havia sis empreses presents: Es Garrover de Mallorca, Fet a Sóller, Olíric, Morvedra, Flor de Sal i Granola sense Nom. Tothom coincidia a valorar com a “gran encert” el fet d’estar presents a Biofach 2022 “per a la promoció i difusió del nostre producte ecològic, que cada any guanya més pes dins l’activitat econòmica i les vendes del sector primari”, i han agraït el suport públic per ser-hi.

La parada de les Illes Balears a Biofach amb el suport de la conselleria d’Agricultura/CAIB

La consellera Mae de la Concha ha destacat que des del seu departament estan donant suport “d’una manera molt ferma tota la producció ecològica” amb “més ajudes que mai” i que al 2023 les volen incrementar encara més, passant dels 2’2 milions d’euros anuals actuals fins als 3,1 milions. També s’ha mostrat molt satisfeta pel seu creixement en els darrers anys: “L’any 2021, dels 101 joves que ens van demanar l’ajuda per la incorporació al sector, més de la meitat, 54, eren d’ecològic“, ha apuntat. De la Concha ha afegit que “és un sector que té moltíssim de futur i que cada vegada té més demanda”, i que és molt important “de cara a la diversificació econòmica que necessiten les Balears, per donar treball i per a incorporar més joves”.

De la Concha ha destacat la incorporació de joves pagesos dedicats a la producció en ecològic/CAIB

Per la seva part, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, ha valorat com a “gran èxit” el suport de la conselleria a la presència de les empreses de productes ecològics a Biofach perquè “se’ls obre una enorme finestra de promoció”, i ha recordat que “de cada vegada més és fa evident que els consumidors cerquen la producció ecològica” i que com a conselleria “estem molt satisfets d’haver estat aquí amb el nostre sector ecològic i esperem repetir l’any que ve”, ha conclòs. Per últim, el vicepresident del Govern i president de l’IDI, Juan Pedro Yllanes, ha indicat que la presència a fires internacionals “és vital per al nostre comerç” i que la innovació en el sector primari “rebrà tot el suport d’aquest Govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa