VadeVi
Vilafranca acollirà la primera Fira de Vins Rebels al juny

Aquest dimecres s’ha presentat a Vilafranca la Fira de Vins Rebels, que se celebrarà a la zona enjardinada del parc de l’U d’Octubre els propers 6 i 7 de juny. La presentació ha anat a càrrec del tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i de l’elaborador i promotor de la fira, Ton Rimbau.

Montfort explicava que la proposta de la fira a l’Ajuntament va venir de Ton Rimbau, viticultor i elaborador penedesenc de vins naturals al seu Celler Porcellanic, triat per la revista francesa Omnivore Foodbook com a millor vinyater del 2020. Ton volia que aquesta fira es fes al Penedès i entenem que Vilafranca com a Capital del Vi ha donar empara a aquest tipus d’esdeveniments, ha dit el regidor. A partir de la proposta des de l’Ajuntament se li va oferir a Rimbau suport logístic, assessorament i acompanyament per tal que la fira sigui una realitat seguint en tot moment la normativa sanitària.

Des de l’Ajuntament considerem molt interessant aquesta iniciativa que vol esdevenir internacional, i on la gent podrà tastar i comprar vins naturals. Fins ara ja hi ha gairebé 30 cellers inscrits i esperem arribar a un màxim de 40, explicava Montfort. Una fira com aquesta, segons el regidor, contribueix a “consolidar el prestigi del nostre Penedès”. Esdeveniments com el Vijazz, el Most Festival o els Premis Vinari tenen només entre 10 i 13 anys de trajectòria i des de l’Ajuntament hi hem estat des del primer moment. Creiem que també hi hem ser ara amb aquesta primera edició de la Fira de Vins Rebels, ha insistit Montfort.

Cartell amb els cellers participants a la Fira de Vins Rebels 2021
Cartell amb els cellers participants a la Fira de Vins Rebels 2021

Per la seva banda, Ton Rimbau afirmava que la Fira de Vins Rebels ocuparà un espai de 5.100 m2 del parc de l’U d’Octubre i que, malgrat que la seva proposta era obrir-la a una setantena de cellers, l’Ajuntament ha optat per ser prudents i enguany limitar-ho a un màxim de 40 i, si l’aposta té èxit, ampliar-la l’any vinent. Rimbau ha explicat que la previsió és arribar límit de 40 cellers al llarg de la setmana vinent. La fira tindrà lloc a la zona enjardinada del parc de l’U d’Octubre, seguint les mesures sanitàries vigents, en un recinte perimetrat, amb control d’aforament, capacitat segons la normativa i aforament limitat.

El preu d’accés al recinte, que serà de 15 euros, inclourà una copa Riedel perquè el visitant puguis tastar els vins dels diferents cellers que hi participaran. Els compradors obtindran un 20-25% de descompte sobre el preu comercial. Fins al moment, entre els cellers participants, n’hi ha de penedesencs, catalans, espanyols, 3 cellers francesos i és possible que en vingui un d’alemany. Les entrades es podran adquirir anticipadament a través de la web www.codetickets.com.

La Fira de Vins Rebels se celebrarà diumenge dia 6 de juny, un dia més pensat per a públic en general i dilluns dia 7, pensat més per a restauradors, comercials i professionals.

L’objectiu d’aquesta fira o mercat és donar a conèixer i posar en valor aquest tipus de vins, no convencionals, que els visitants, professionals o no, els puguin tastar i valorar. Es podran adquirir caixes de vi al cellers participants i s’habilitarà un vehicle per emmagatzemar-los en condicions i que després es faran arribar al domicili dels possibles compradors, de forma conjunta.

Accions culturals

La Fira de Vins Rebels coincidirà en dates amb el Most Festival, una altra de les accions vinculades al món de vi, i també s’ha programat un concurs de relats breus relacionats amb aquest món. La persona guanyadora rebrà com a premi el seu pes en ampolles de vi.

Ton Rimbau explicava que la fira vol ser un esdeveniment per donar a conèixer els vins naturals, “que són boníssims i punters” i Joan Manel Montfort manifestava el seu desig que la Fira de Vins Rebels sigui un esdeveniment més vinculat amb mon del vi que se celebra a Vilafranca i que amb els anys es converteixi en un esdeveniment de caràcter internacional, que se celebri anualment i que en cada edició vagi creixent en visitants i cellers participants d’arreu del món”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa