VadeVi
Angelina Jolie acusa Brad Pitt de ‘segrestar’ el ‘Château Miraval’
  • CA

Angelina Jolie acusa el seu exmarit, Brad Pitt, de “segrestar” el celler que van comprar plegats. Segons ha informat la cadena nord-americana CNN, l’actriu afirma que Pitt està lliurant “una guerra venjativa” contra ella i li demana una indemnització de 250 milions de dòlars. Un nou capítol de la batalla legal entre els membres de la que havia estat una de les parelles més rutilants de Hollywood per un celler molt lucratiu i que també és el lloc on es van casar l’any 2014.

El passat mes de febrer, Pitt va demandar Jolie pel que considerava la “venda il·legal” de la seva participació a Château Miraval, l’empresa situada al sud de França que tots dos van comprar el 2008. Aquesta contrademanda, doncs, és la resposta de l’actriu a aquesta acusació, on afirma que s’han dut a terme “accions il·legals i malicioses” per perjudicar-la tant a ella com a l’empresa, “devaluant” les seves inversions i impedint-li complir el seu paper en la seva gestió.

El Fleur de Miraval Rosé Champagne serà servir la nit dels Oscars i durant alguns actes relacionats | Château de Miraval
El Fleur de Miraval Rosé Champagne serà servir la nit dels Oscars i durant alguns actes relacionats | Château de Miraval

La contrademanda apunta que Pitt hauria “ideat un pla, fins ara exitós”, per aconseguir el control de Château Miraval i també que, per una mala gestió dels registres de marques, va expulsar l’empresa d’Angelina Jolie, Nouvel, del celler, cosa que va tenir “conseqüències financeres devastadores” per a ella. Tot plegat, afirma el document, forma part d’una campanya que fa anys que dura per “fer-se amb els actius de l’empresa en benefici seu” i també dels seus amics.

Si a la seva demanda Brad Pitt afirmava que Jolie no havia fet res pel creixement de l’empresa i que va ser ell qui va convertir-la en “una història multimilionària d’èxit internacional”, la seva exesposa contraataca dient que va ser ell qui es va negar a garantir-li l’accés als registres o a tenir una veu igualitària en la gestió, “mantenint com a ostatge la part més significativa del seu patrimoni net” i tractant el celler “com el seu feu personal”.

Angelina Jolie i Brad Pidd quan encara estaven casats | EP

Pactat de no vendre sense el permís de l’altre

Brad Pitt va emprendre accions legals contra Jolie després que, l’octubre de 2021, vengués Nouvel, amb la seva participació a Miraval, al Grup Stoli, controlat per l’oligarca rus Iuri Shefler. Una operació que Pitt considera il·lícita perquè, en el moment de comprar el celler, tots dos havien pactat que no podrien vendre la seva part de l’empresa sense el permís de l’altre.

Jolie, en canvi, diu que va prendre aquesta decisió després que les negociacions entre els dos per vendre la participació al seu exmarit van fracassar perquè, a l’acord, Pitt hi volia afegir una disposició “prohibint a Jolie parlar públicament dels esdeveniments que van dur a la ruptura del seu matrimoni”. “Pitt sabia que gran part de la riquesa” de l’actriu era a Nouvel, diu la contrademanda, i és per això que va intentar “forçar Jolie a acceptar els seus termes gens raonables“.

Així doncs, la lluita dins d’aquest matrimoni trencat, que també s’estén a la custòdia dels seus fills menors d’edat, continua, i està en joc el futur d’un celler molt reconegut i que dona –o donava– molts beneficis tant a l’un com a l’altre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa