Des de la seva creació l’any 2005 com a resultat de la unió de 16 cooperatives per construir un projecte comú amb valor, Castell d’Or sempre s’ha distingit per la gran qualitat dels seus caves, reconeguda tant en l’àmbit nacional com internacional a través dels nombrosos guardons que han aconseguit.

Un dels seus elaborats, el Castell d’Or Brut Nature és un d’aquells caves tot terreny que cal tenir-ne sempre una ampolla a la nevera. La seva versatilitat el fa idoni per assaborir-lo en qualsevol moment. És prou lleuger per a gaudir-lo com a copa d’aperitiu, de mitja tarda o de nit i prou complex per acompanyar la gran majoria de plats que ens poden trobar en un àpat.
La seva criança, mínima de 12 mesos, li atorga una bombolla abundant, viva i juganera, tot i que prou fina, d’aterratge xiuxiuejant que refresca i ajuda a ressaltar les aromes afruitades, representades per les fruites d’os, les fruites blanques i les notes de caràcter cítric, que li proporciona el seu cupatge, el clàssic del cava, on el xarel·lo hi és una mica més representat amb un 40% del total mentre que el macabeu i la parellada representen cadascuna un 30%.
Una acidesa molt ben equilibrada li dona frescor i actua de fil conductor d’un pas de boca on es mostra afruitat i amb el carbònic sempre present tot i que molt ben integrat. La seva condició de cava brut nature, amb només 1,2 grams de sucre residual, li confereix un final sec però amable.

De totes les possibles harmonies d’aquest cava, que són moltes, hem triat una de transgressora i molt adient per aquestes dates. Sobre el paper els caves brut nature no són els més adients per acompanyar les postres, però la versatilitat del Castell d’Or Brut Nature amb un perfil aromàtic i gustatiu que li permet trencar esquemes i relacionar-se amb eficiència amb la coca de Sant Joan tradicional, la que porta fruites confitades i pinyons, el que obre la porta a poder celebrar la nit més màgica de l’any, de principi a fi amb aquest cava. Nosaltres ho hem comprovat, però no amb una coca de Sant Joan qualsevol sinó la que es va proclamar Millor Coca de Sant Joan Tradicional 2023, elaborada per la Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes.
Aquesta coca elaborada de manera totalment artesana, presenta un aspecte molt atractiu, marcat, d’una banda, pel color que li atorga la cocció i, de l’altra, per l’atractiva distribució de les fruites confitades i els pinyons. La textura del brioix és esponjosa i els diferents ingredients estan en perfecte equilibri, resultant molt llaminera i certament lleugera. El cava es complementa molt bé amb ella, compensant el caràcter dolcenc de la coca sense perdre personalitat mentre es relaciona perfectament amb els pinyons.