El 2% de les vinyes catalanes estan dedicades a la producció de vins i caves ecològics, el 70% dels quals s’exporten. Si bé el consum d’aquests vins a casa nostra és molt minoritari, cada vegada més cellers incorporen alguna referència de vi o cava ecològic, conscients que a Europa creix la demanda de productes verds i la sensibilització amb el medi ambient. En la darrera dècada, Catalunya ha passat de tenir 13 productors l’any 2000 a superar el centenar llarg de cellers que aposten per aquests vins.

I els Premis Vinari novament han volgut reconèixer aquesta qualitat amb una categoria especial de vins de producció ecològica. L’equip de tastadors ha distingit aquests vins en onze categories diferents.

En blancs, el Millor Blanc Jove ha estat per al Dardell Blanc Ecològic 2014, del celler Coma d’en Bonet (DO Terra Alta); el Millor Blanc de pas per Fusta se l’ha emportat el Gramona Sauvignon Blanc 2014 (DO Penedès).

El Millor Rosat ha estat el Rendé Masdéu Rosat 2014 (DO Conca de Barberà), mentre que en categoria de negres, el Millor Negre Jove és per a l’Espelt Solivent 2014 (DO Empordà); el Millor Negre de Criança ha recaigut en el Torres Habitat Negre 2013 (DO Catalunya) i el Millor Negre de Guarda és Clos Pons Roc Nu 2011(DO Costers del Segre).

Pel que fa als escumosos, el Millor Escumós Jove ha estat per al Vilarnau Brut Nature Ecològic 2012 (DO Cava); mentre que el Millor Escumós Rosat el jurat ha considerat que és el Trobat Brut Rosat 2014 de Bodegas Trobat (DO Cava). El Millor Escumós de Reserva dels Premis Vinari 2015 se l’endú el Mim Natura Brut 2011 de Vins El Cep (DO Cava), mentre que el Millor Escumós de Gran Reserva és el Mas Comtal Cuvée Prestige Joan Milà 2011 (DO Penedès). I tancant la categoria d’escumosos, el Millor Escumós Antigues Reserves ha anat per al Castell d’Age Olivia Brut Nature Reserva 2009 (DO Cava).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa