VadeVi
Albert Costa: “El Gran Vinari d’Or ens ha ajudat a donar a conèixer el Vi de Finca i la carinyena”
  • CA
Albert Costa de Vall Llach a la recepció al Palau de la Generalitat amb el President Puigdemont i Carme Casacuberta de Vinyes d’Olivardots | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

El Vi de Finca Mas de la Rosa del Celler Vall Llach es va endur el Gran Vinari d’Or 2016 juntament amb el Vd’O 1.10 de Vinyes d’Olivardots.

Un guardó que segons el responsable de Vall Llach, Albert Costa, els va donar molta difusió a Catalunya, “després de rebre el premi ens trucava molta gent dient que volien comprar el vi, però clar, de Mas de la Rosa només en fem 2500 ampolles i les tenim venudes a l’avançada i distribuïdes arreu del món”.

I afegia Costa, “també vam rebre moltes trucades de distribuïdors nostres catalans demanant incrementar el nombre d’ampolles d’aquest vi de les properes anyades, el que ens fa molta il·lusió, perquè no pot ser que venguem més vi a Sant Francisco que a Barcelona”.

És per això que pel responsable de Vall Llach “qualsevol promoció del vi català a Catalunya, és necessària i en aquest sentit els Premis Vinari hi estan contribuïnt”.

Costa a més valora especialment que el Gran Vinari d’Or hagi servit per donar a conèixer què és un Vi de Finca, els controls als que està sotmès i per tant el valor què.

El Vi de Finca recordem-ho, és la més alta qualificació que pot rebre un vi a Catalunya per part de l’INCAVI, que entre moltes altres coses ha d’estar elaborat amb vinyes d’una sola finca. En el cas de Más de la Rosa, de vinyes centenàries i a més de carinyena.

“Aquest guardó també ens ha servit per reivindicar aquesta varietat, que fins no fa gaire només és contemplava com un raïm per barrejar amb altres varietats”, assegura Costa.

“Per tant estem contents per partida doble” afegeix, “perquè la carinyena i pel tipus d’elaboració que en fem per aconseguir el reconeixement de Vi de Finca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa