VadeVi
Últimes hores per a participar als Premis Vinari 2016
  • CA

Aquest divendres acaba el període d’inscripcions als Premis Vinari dels vins catalans, el concurs de vins de Catalunya que enguany celebra la seva quarta edició.

Els cellers que vulguin participar, es poden inscriure a través del lloc web del concurs, PremisVinari.cat, des de l’apartat “Inscripcions”. Un cop registrat el celler i els vins que participaran al certamen, caldrà fer arribar 4 ampolles de cada referència a les adreces que han habilitat les DO el mateix 15 d’abril com a data límit, i que es poden consultar a l’apartat 9 de les bases del concurs. Aquest enllaç porta a consultar les bases.

Des de fa 3 anys, vadevi.cat organitza els Premis Vinari amb l’objectiu de posar en primer pla, valorar i promocionar la gran qualitat de vins que s’elaboren any rere any al nostre país.

És precisament per això que volem mantenir el rigor i la professionalitat de les edicions anteriors i ampliar-les, i en aquesta línia estem treballant amb algunes novetats per aquest any.

Volem descobrir i mostrar vins de tot el territori de Catalunya, cellers que elaboren amb tota cura els vins que representen el nostre país aquí i a fora. Volem copsar les diferències entre vinyes velles i vinyes joves, entre varietats tradicionals, locals, foranes, recuperades i noves experimentals, o entre els vins d’alçada, des dels 1000 metres de la zona dels Pirineus a les vinyes de la costa, properes al nivell de mar, entre diferents elaboracions.

I tot això ho farem en fases. La primera seran els tastos a Monvínic que donaran el tret de sortida i que permetran, amb un panell de tast de reconegut prestigi, discernir quins d’entre tots, passen a la final. A principis de setembre a Rubí els jutges dels Vinari tindran la feina i la responsabilitat més gran de triar entre els millors vins quins són els que s’emportaran les màximes distincions. I aquests són els que es donaran a conèixer a Vilafranca del Penedès a l’octubre a la gala de lliurament. Una gala que s’ha convertit en el punt de trobada, en la gran festa del vi de Catalunya.

Però això no s’acabarà aquí. No tindria cap sentit haver trobat els millors vins i no explicar-ho a tothom. És per això que farem tastos dels Premis Vinari en botigues especialitzades, classes magistrals, fires i actes únics. Involucrarem i col·laborarem amb diversos agents professionals, per, entre tots fer més gran el vi català. I tot això amb un gran impacte mediàtic: col·laboració amb mitjans de comunicació, entrevistes i reportatges amb els diversos actors del vi català…

Si encara no ho heu fet, us convidem a participar-hi. Us podeu inscriure a través de la pàgina web premisvinari.cat/inscripcio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa