VadeVi
Ana María Martínez (Rubí): “És un honor per la ciutat ser testimoni de la tria dels millors vins catalans”

Ana María Martínez, Alcaldessa de Rubí, ha donat la benvinguda als tastadors i tastadores que aquest dilluns 13 de setembre s’han desplaçat a Rubí per avaluar a cegues i posar nota als vins finalistes dels Premis Vinari 2021.

La ciutat està contenta d’acollir aquest esdeveniment i és un honor ser un any més testimoni de la tria dels millors vins catalans de l’any”, ha comentat. De fet, ha recordat que és el novè any que el tast se celebra en aquest equipament municipal, “la nostra catedral del vi, el nostre celler, l’edifici que recorda l’estreta vinculació que el nostre municipi ha tingut tradicionalment amb l’elaboració d’aquest producte, avui protagonista de la jornada”.

Martínez també ha agraït la confiança del Vadevi en Rubí i ha avançat que un cop s’hagin donat a conèixer els vins guanyadors, la ciutat tindrà de nou l’oportunitat de conèixe’ls i tastar-los durant la Fira del Vi que se celebrarà coincidint amb el primer cap de setmana d’octubre. “Organitzarem les activitats que ens permeti la situació, sempre respectant les mesures recomanades per les autoritats sanitàries”.

Ester Bachs, directora dels Premis Vinari, ha parlat del tast i ha comentat que en aquesta jornada “els vins estan aquí per treure nota”. Aquesta sessió de tast veu competir uns dos-cents vins que van destacar en la primera fase de tast, celebrada a l’estiu a l’Escola d’Enoturisme.

achs ha insistit que els Vinari continuen sumant edicions i fent costat al sector que, com la resta d’indústries d’arreu, estan patint els efectes d’unes circumstàncies complicades. En el cas del vi, “venim d’anys en què hem tingut de tot”, deia la directora del concurs, “no només una pandèmia mundial, sinó també condicions meteorològiques adverses”, fent referència al míldiu que va patir l’any passat la vinya o a la la sequera que afecta algunes zones vitivinícoles del país.

Tast Final Premis Vinari 2021 a Rubí | E.V.

Els vins millor puntuats durant el tast d’avui es donaran a conèixer a la Gala de tardor que tindrà lloc divendres 8 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès en una jornada plena de sorpreses que un any més es podrà seguir en directe per Televisió de Catalunya. A l’acte dels Premis també es reconeixerà una trajectòria professional del món del vi, la millor etiqueta, el millor celler, el millor tastador/a i el millor projecte ecològic, així com la millor iniciativa innovadora i de dinamització enoturística.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats pel diari digital VADEVI, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’excel·lència de vins que s!elaboren al país i d’orientar el consumidor final sobre la diversitat i qualitat dels projectes vitivinícoles de proximitat.

El concurs celebra enguany la novena edició gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca de Penedès, l’Ajuntament de Rubí, 11onze, Agbar, Vins i Licors Grau; amb la col·laboració de Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció, Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Patronat de Turisme Diputació de Lleida, Barcelona Turisme, Petrolis Independents, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, INCAVI, les Denominacions d’Origen de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa