VadeVi
Els ‘Barcelona Rosé’ accepten els escumosos ancestrals

Als Barcelona Rosé, la gran festa de les bombolles rosades, hi poden participar tota mena d’escumosos rosats i compta amb categories específiques pels escumosos que no estan elaborats pel mètode tradicional o mètode champenoise. Una de les categories de participació és la dels escumosos elaborats pel mètode ancestral. S’admeten tant els escumosos rosats que estan emparats per una denominació d’origen, com els que no hi estan, sempre que compleixin la normativa vigent en matèria de sanitat i de seguretat alimentària.

Vins de tendència

Els escumosos ancestrals són uns vins de tendència a casa nostra i cada vegada més cellers s’animen a elaborar-los. Ben rebuts per tota mena de públics, els escumosos ancestrals suposen pels cellers una oportunitat no tan sols d’elaborar de manera ràpida un vi escumós, sinó també de donar sortida a certes varietats de raïm, que havent-se utilitzat en altres temps, en el moment actual ja no formen part dels seus vins tranquils.

A Catalunya tenim un gran ventall d’elaboradors d’escumosos ancestrals que van dels cellers més tradicionals fins a projectes de joves vinyerons més identificats amb els nous estils d’elaboració de vins. I els Rosé volen ser un aparador per aquesta mena d’escumosos, en especial els rosats, i fer-los valdre, fomentant el seu consum i lligant-los als valors que projecta la ciutat de Barcelona, un dels eixos estratègics d’aquest projecte i certamen.

Guardonats de l’edició 2023 dels Barcelona Rosé | Foto: Jordi Play

Guanyadors d’edicions anteriors

En la categoria d’escumosos ancestrals, va destacar en l’edició anterior, és a dir, la de 2023, l’Efervescent 2021 del celler empordanès Arché Pagès, I l’anyada 2022, la medalla gran or va ser per Al Rosa que l’Amor s’hi Posa 2021, dels penedesencs Vinyes Singulars.

Podeu consultar i recuperar el llistat complet de guardonats als Barcelona Rosé a través de la pàgina web del concurs; i inscriure vins per a l’edició 2024, des d’aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tip i cuit a gener 19, 2024 | 08:31
    Tip i cuit gener 19, 2024 | 08:31
    Sant tornem-hi amb els errors de redacció... En català no té sentit fer servir el verb "abraçar" per donar entendre que una cosa s'acull, s'adopta o es pren en consideració. Això és una adaptació literal i matussera del verb anglès "to embrace", feta per donar un aire sofisticat -de pa sucat amb oli- al titular. Un cop més, els redactors de Vadevi, i en Roset és un dels pitjors, demostren que dediquen moltes hores a tastar vins, però poquíssimes a millorar els seus coneixements de la llengua catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa