VadeVi
Bernat Andreu: “El premi al trepat és un reconeixement a la nostra identitat”
  • CA
Bernat Andreu mentre recull el Premi Vinari al Millor Vi Escumós Rosat del 2017
Bernat Andreu recollint el Premi Vinari al Millor Vi Escumós Rosat del 2017 | Jordi Play

!–akiadsense–>

Un document, de 1781, certifica que la família Andreu s’ha dedicat al cultiu de la vinya des del segle XVIII, i en l’actualitat, la seva relació amb el món del vi continua molt viva gràcies al Carles i en Bernat Andreu. Pare i fill, des del municipi de Pira (Conca de Barberà), treballen una vuitantena d’hectàrees de vinya i elaboren vins a partir de varietats autòctones com el macabeu, la parellada o el trepat, l’estrella de la Conca, i amb la qual també fan el Rosat Trepat Reserva Barrica 2013, el Millor Escumós Rosat dels Premis Vinari 2017. En Bernat, enòleg inquiet, viatjat i amb experiència en diversos projectes de dins i fora del país, és la jove generació que guia el celler i treballa per donar vida als vins de la casa.

– Han passat uns mesos, però felicitats pel reconeixement.

– Moltes gràcies! És el primer gran premi que rep el nostre cava rosat i n’estem molt contents.

– Què creu que el va fer mereixedor del Vinari d’Or?

– Aquest Trepat no segueix les línies tradicionals d’altres caves de la mateixa categoria. En general, els espumosos rosats s’associen a vins afruitats, menys secs que els blancs i amb certa simplicitat, i aquest cava no és així; té una important complexitat, combina la fruita amb els especiats típics de la varietat i mostra aromes terciàries procedents de la fermentació en bóta.

– La varietat, l’estrella de la Conca, el trepat.

– Sí, a casa fem cinc monovarietals de trepat i som defensors de la varietat perquè ens permet parlar de territori i donar a conèixer millor la Conca de Barberà vitivinícola. Que ens premiïn el trepat reforça i reconeix també la nostra identitat.

Hi ha una anècdota divertida de la nit dels Premis. Abans que comencés la Gala un conegut que treballa en distribució em van preguntar si estava allí pels negres de trepat que fem a casa, i li vaig respondre que també hi participàvem amb caves fets amb la mateixa varietat. Just acabat l’acte, em va venir a buscar i va ser el primer en felicitar-me: “Noi, amb aquesta aposta pels escumosos de trepat, ja saps bé el que et fas!”, em va dir.

– S’aprecien prou els escumosos rosats?

– En general crec que no, però a casa en fem una producció petita i he de dir que la gent que el tasta en queda sorpresa, segurament pel que comentava abans, perquè és un cava rosat diferent. També funciona força bé a la restauració.

– Aquest reconeixement us ha obert noves portes?

– Un premi així sempre ajuda, dóna visibilitat, ajuda a reforçar marca. I pot ser un element clau per al professional que tria els vins, que donarà valor a una medalla sabent que el seu client també ho farà.

– El millor moment per prendre’n una copa?

– No l’encasellaria amb els aperitius, crec que és un cava molt gastronòmic i que aguanta perfectament tot un àpat sencer.

Aquesta és la ÚLTIMA SETMANA per a inscriure els vins als Premis Vinari 2018. Trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa