VadeVi
Carles Andreu Brut Nature 2017, Millor Vi Escumós de 2021
  • CA

El cava Brut Nature Carles Andreu 2017, del celler Carles Andreu (DO Cava) ha estat reconegut amb el Premi Vinari al Millor Vi Escumós de 2021. A la cerimònia d’entrega dels guardons, que ha tingut lloc aquest divendres al vespre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, s’ha premiat aquest cava, cupatge de parellada i macabeu, que ha estat votat pel jurat dels Premis Vinari com el millor del nostre país en aquest 2017.

Carles Andreu és un celler de la Conca de Barberà pertanyent a la regió del cava però que té un microclima diferenciat de la resta. Hereu d’una tradició que es remunta a finals del segle XVIII, la família té unes vuitanta hectàrees de vinya entre els municipis de Pira, Forès, Sarral, Solivella, Barberà de la Conca i Montblanc, on majoritàriament s’hi cultiven les varietats tradicionals de la zona que són, a més macabeu i parellada, trepat. La cava que duu el nom de Carles Andreu va posar-se en marxa el 1991 al poble de Pira, en una antiga casa pairal que s’ha respectat totalment –va ser construïda el 1796– i, on fins i tot, s’han aprofitat els cups on antigament es fermentava el vi de Cal Celdoni.

Tot plegat és, potser, el que dóna a Brut Nature Carles Andreu 2017 les seves qualitats distintives. Un cop fermentat per primera vegada a 15ºC durant 10 dies, torna a fermentar en ampolla, aquest cop a 14ºC. Després, la criança a les mares s’allarga durant un mínim de 18 mesos. La seva relativa joventut li dóna un color groc palla amb tons verdosos, i un sabor de cava jove i fàcil de degustar però que té una personalitat forta. Unes característiques que l’han fet, segons el criteri del jurat expert dels Premis Vinari 2021, mereixedor d’un reconeixement tan especial com és el de ser el millor vi escumós de Catalunya del 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa